Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bavorovice i Kaplice chtějí zpátky, ale my taky, říkají odhodlaně v Trhových Svinech

 
úterý, 13. prosince 2016, 20:41

Svinenský Spartak vede po polovině soutěže svou skupinu I. B třídy. V útoku řádí nejlepší střelec podzimu Josef Kurali (15 gólů), jenže ve vyrovnané tabulce vzadu číhají Bavorovice, Nová Ves a u pátého místa nechtějí zůstat ani v Kaplici. Právě utkání na půdě Kaplice, které Sviny čeká na startu jara, bude pro další vývoj soutěže velmi důležité. Své o tom ví kouč Martin Písko.

Situace v A skupině je poměrně vyrovnaná. Rozhodne se o postupu do I. A třídy mezi vámi, Bavorovicemi a Novou Vsí, nebo očekáváte, že by mohl do boje promluvit někdo další?

Naše skupina je opravdu hodně vyrovnaná. Od Bavorovic a Kaplice se kvalita předpokládala, Nová Ves je překvapením této skupiny, a jaro proto bude hodně zajímavé. Bavorovice i Kaplice se chtějí vrátit zpět do A třídy, my ovšem taky. Oba zápasy u nich budou pro nás proto klíčové.

Trhové Sviny čeká náročné jaro, zajíždíte do Bavorovic a hlavně hned v prvním březnovém kole hrajete v Kaplici. Tenhle zápas hodně napoví, nemyslíte?

Nebude lehké prvním jarním kolem začínat v Kaplici a ještě na jejich druhém hřišti. Všichni budeme natěšeni na první zápas a Kaplice, jestli se bude chtít udržet na špici, bude muset s námi bodovat. Takže pro nás dost nelehký soupeř.

Ofenziva mužstva se opírá o Josefa Kuraliho, nejlepšího střelce soutěže, který má zkušenosti z krajského přeboru. Mají Sviny pro rozhodující část soutěže na jeho post případnou náhradu?

Příchodem Pepy určitě naše ofenzíva ožila. Sviny vždycky hrály víc dopředu, ale chyběl nám koncový hráč a on tohle místo skvěle zaplnil. Snad mu zdraví a chuť vydrží, abychom náhradu hledat nemuseli. V dorostu sice nějaký ten střelec je, ale snad tenhle problém nebudeme muset řešit.

Koho byste zařadil mezi další výrazné osobnosti vydařeného podzimu?

Nebudu chválit jednotlivce, jdeme všichni za nějakým cílem jako tým a každý, ať už hrál celý zápas nebo jen minutu, má vždycky nějaký podíl. Máme široký kádr, k tomu můžu sáhnout i do v současné době kvalitního dorostu. Věřím, že máme na to, abychom kvalitu udrželi i na jaře.

Chystáte se přes zimní přestávku kádr posilovat, nebo věříte současnému složení?

Přes zimu nečekáme výrazné změny. Chci udržet kluky pohromadě, protože naše současné postavení v tabulce je práce všech. Jak jsem říkal, ať už menším či větším podílem. Měli by jít do přípravy i kluci, kteří za půl roku končí v dorostu plus dva ještě o rok mladší, tak na zimu bude široký kádr.

Jaký bude harmonogram přípravy mužstva?

Příprava začne tradičně po našem Sportovním plesu, tedy 23. ledna. Zahájíme kondičkou, kterou má u nás pod taktovkou David Štojdl. Ta bude doplněna work-outovými tréninky. Nesmí chybět soustředění ve Staré Hlíně, kde ještě máme tři přípravná utkání - s Lomnicí, Slavií ČB a Lišovem.

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Miloslav Kusbach