Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sedlec, překvapivý lídr I. B třídy: Prožíváme nejlepší období v historii klubu

 
pátek, 16. prosince 2016, 08:34

V sezóně 2011/12 vybojovalo mužstvo SK Sedlec historický postup do kraje. Oddíl, který se třicet let potácel v nejnižší českobudějovické soutěži, dnes vede tabulku své skupiny I. B třídy a je dozajista největším překvapením napříč celým krajským fotbalem. Tak jako už mnohokrát v minulosti se i v aktuálně probíhající sezóně může spolehnout na kanonýra Tomáše Kučeru. Ten se zatím v 11 zápasech trefil patnáctkrát, a má tak nakročeno k tomu ještě překonat svou loňskou bilanci 26 branek. Jak on vidí aktuální situaci kolem svého týmu?

Sedlec prožívá asi nejlepší podzim v historii klubu. Souhlasíte?

To zcela jednoznačně. Třicet let hrál Sedlec jen IV. třídu a teď se nám postupně podařilo vystoupat až do krajské soutěže. A co víc, dokonce na první místo. To je pro Sedlec opravdu něco zcela výjimečného a je to jednoznačně nejlepší podzim v historii klubu.

Ještě vstřebáváte poslední zápas v Lažišti, kterým jste si po výborném výkonu a vítězství 2:4 zajistili titul půlmistra?

Šlo skutečně o takový podzimní vrchol. Hrál první s druhým a my jsme ten zápas skutečně zvládli. Celé mužstvo podalo soustředěný a zodpovědný výkon a naše výhra byla, myslím, zcela zasloužená. Dá se říct, že jsme tak trochu překvapili i sami sebe.

Teď vedete svou skupinu, ale vzadu číhá smečka pronásledovatelů. Kdo bude Sedlec v jarní fázi nejvíc prohánět?

Předně se musíme soustředit sami na sebe. Pokud budeme předvádět výkony jako ve většině podzimních zápasů, nemusíme se bát nikoho. Určitě nás bude chtít zlobit Volyně, která nás jediná porazila, ale tehdy jsme neměli k dispozici brankáře a chytal hráč z pole. Věřím, že doma, kde jsme zatím všechny zápasy vyhráli, a s opravdovým gólmanem v brance, si i s Volyní poradíme.

Mužstvu to výborně šlape na domácím hřišti, ale bilance 3-2-1 z venku není úplně k chlubení. Hodláte mužstvu přes zimu posílit, abyste zvládly i těžké zápasy třeba ve Čkyni?

Kdyby člověk hodnotil pouze podle bilance, možná by to vyznělo venku negativněji, ale když si uvědomíme, že jsme prohráli jen utkání bez brankáře. A třeba v Netolicích jsme vyrovnávali v deseti a rozhodčí nám upřeli dva góly, tak to není až tak špatné. Mužstvo je dostatečně silné a šlape, poradilo si i s absencemi klíčových hráčů, není třeba do něj příliš zasahovat, ale nějaké drobné změny asi nastanou.

Už jste naplánovali přípravu mužstva před startem jara? Jak bude probíhat?

Naše mužstvo je složené z většího množství už zkušenějších hráčů, kteří často pracují daleko nebo hodně cestují. S přípravou to tak nebývá bohužel slavné. Začínáme obvykle zkraje ledna spinningem, a pak v polovině ledna s fyzickou přípravou. Následovat budou přátelské zápasy, a pak už jaro. Snad dopadne podobně dobře, jako podzim.

Napsal(a) Martin Wipplinger