Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Po Hešíkovi přebírá sestupující Planou Turek

 
pátek, 14. července 2017, 08:28

Hráče Plané nad Lužnicí povede po pádu z nejvyšší krajské soutěže Michal Turek. Z postu asistenta se posune do role hlavního kouče a nahradí u trenérského kormidla Radima Hešíka, který po skončené sezoně odešel trénovat na Vysočinu Slavoj Pacov. Jakkoliv táborský region v minulém ročníku vládl krajskému fotbalu v podobě Soběslavi, Želče, ale i Dražic, existovala i výjimka. Byl to tým Plané, který musel po dvou letech opustit krajský přebor.

V Plané nejste žádným nováčkem, naposledy jste na jaře dělal asistenta Radimu Hešíkovi.
Do Plané jsem přišel v zimě ještě před Radimem. Známe se už z Táborska, takže žádné problémy nebyly. Spolu jsme pak pracovali na tom, aby se podařilo Planou v soutěži zachránit.

To se ale nakonec přes veškerou snahu nepodařilo.
Bohužel, to je pravda. Ale pracovali jsme s úzkým kádrem, který navíc trápila řada zranění. Tím pádem jsme nemohli stabilizovat a udržet potřebnou výkonnost, která by přinesla žádoucí výsledky.

Vaše hra často nebyla až tak špatná, ale chybělo nepříjemně často úspěšné brankové potvrzení.
V tom máte pravdu, s tím se náš tým potýká dlouhodobě několik let. I když je v kádru řada ostřílených hráčů, prostě i jim se to dostalo do hlavy a ve mnoha rozhodujících situacích řeší ty důležité momenty nepatřičně a často zbrkle. Chybí potřebné sebevědomí, které by je mělo při jejich zkušenostech provázet. Poté leckdy následovala naše chyba, které soupeř využil a potrestal ji. Pak už se mančaft nedokázal zvednout.

Po sezoně Radim Hešík odešel a vedení klubu muselo rozhodnout o novém trenérovi. Volba celkem logicky padla na vás. Kdy jste se ujal přípravy.
Mančaft jsem převzal ještě před červencovými svátky a samotnou přípravu jsme zahájili tento týden. Po sestupu do A třídy jsme se navíc museli vyrovnat s odchodem několika zkušených hráčů. V našem dresu už neuvidíme například Dana Fořta, Kolského, Welzla, Voneše.

To je určitě veliká ztráta, adekvátní náhrada se bude hledat jenom těžko.
Nedá se nic dělat, prostě to tak přišlo. To je pro nás první veliký úkol. Několik fotbalistů máme v hledáčku, ale jména vám samozřejmě neřeknu. Budou to lidi, kteří chtějí za Planou bojovat. Nejdřív se musíme dohodnout s kluby, to je nepsané pravidlo a seriózní chování.“

Už jste si vybral i asistenta?
Rozhodl jsem se, že budu pracovat sám. Ale možná se časem situace změní a pomocník bude zapotřebí. Přípravu absolvujeme celou v Plané v domácím areálu, přípravný zápas sehrajeme třeba se sousedy z Veselí. Zorganizujeme i tradiční Pohár starosty Plané nad Lužnicí. Kromě nás se ho zúčastní i Spartak Hluk, SK Planá, Meteor Tábor.

Určitě vás v relativně krátké letní přestávce čeká mnoho práce. Na co chcete váš tým připravit? A jak?
Jak jsem už řekl, nejdůležitějším úkolem je doplnit a stabilizovat kádr. Šanci dostanou i naši mladíci z béčka, záleží na nich, jak se téhle šance chopí. Druhá nejvyšší krajská soutěž klade na hráče dost veliké nároky. Ale věřím, že se s tím budou chtít popasovat. Navíc Táborsko je region, který produkuje už od mládežnických kategorií řadu kvalitních hráčů. Určitě i my zase najdeme s jejich pomocí cestu na vrchol.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle