Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražice poslaly Hradiště do B třídy, do přeboru půjdou s novým trenérem

 
úterý, 20. června 2017, 09:06

Roční účinkování v I. A třídě uzavřeli hráči Dražic na domácím trávníku v zápase proti zachraňujícímu se Hradišti. Hosté přijeli s torzem kádru a jen dvěma náhradníky a od začátku působili dojmem smíření se sestupem.

Z úvodního tlaku vzešel i první gól. Karel Novotný se prodral s balonem u nohy až před brankáře Kašku a nekompromisní střelou pod břevno otevřel skóre – 1:0. Za dalších pět minut to byl opět K. Novotný, který byl faulován při pokusu o kličku a nařízenou penaltu s přehledem proměnil D. Štecher – 2:0.

Pozornost vyzkoušel hostujícího gólmana Vlašín. Dělovkou z dobrých 20 metrů brankář vyboxoval přímo před sebe k nohám D. Štechera, který však už nestačil gólově zakončit. Ke změně skóre pomohl až gól domácího střelce Kromky ve 22.minutě. Centr Valáška z pravé strany hostující Žalud trestuhodně podskočil a za ním stojící Kromka pohodlně hlavou rozvlnil potřetí síť za zády Kašky – 3:0.

Ve 24.min. se skvělým zákrokem předvedl Kaška, když konečky prstů vytěsnil na roh tvrdou střelu Dana Štechera. Podobně naložil hostující brankář i se střelou Bareše, který  prokličkoval na střed velkého vápna a stačil zakončit střelou k levé tyči. Gólman robinzonádou vyrazil balon mimo tyče. Hosté se k ohrožení dražické branky dostali až v samém závěru prvního dějství. Střela Zabloudila se však mezi tyče nevešla.

Pohlednou kombinační hru předváděli domácí hráči i v úvodu druhého poločasu. Čtvrtou brankou skončila akce po pravém křídle. Valášek od postranní čáry nacentroval do vápna, tam našel zcela volného Kromku, a že se nevyplácí nechat volný prostor nejlepšímu kanonýrovi, bylo patrné hned, když jeho hlavička zamířila přesně – 4:0.

Jan Kromka završil na 30 gólů

Až teprve po dosažení čtvrté branky domácí hráči polevili a ke slovu se dostali i hosté. Z ojedinělého protiútoku přetlačil na brankové čáře Baku Zabloudil a snížil na 4:1. Odpovědět se Dražicím podařilo vzápětí. Jiří Štecher byl podražen v pokutovém území a kopala se druhá penalta. Tentokrát si balon postavil Kromka a tvrdou střelou nedal brankářovi šanci – 5:1. Gólovou desetiminutovku uzavřel hostující Rybár, který utekl po levé straně a z dálky vystřelil. Balon se otřel o nohu bránícího Fořta tak nešťastně, že přeloboval Baku v brance – 5:2.

V závěru utkání hostům docházely síly a jen zásluhou skvělého Kašky v brance se skóre nehýbalo. Se střelou Petra Novotného si ještě poradil. Krátký byl naopak na pěknou akci dražických mladíků, když P. Novotný zatáhl balon po pravém křídle a po zemi přihrál před branku, kde byl v pravou chvíli na správném místě M. Stuchlík a střelou do odkryté branky uzavřel účet utkání – 6:2. Ihned po rozehrání na půlící čáře zapískal sudí Tupý konec zápasu a mohly propuknout oslavy postupu do krajského přeboru. Nechyběla vítězná trika, šampaňské a grilované prasátko…

„Poslední zápas jarní sezony jsme zvládli, a že to bylo vítězství zasloužené, ukazuje stav skóre. Rádi jsme i proto, že naše vítězství pomohlo klukům z Meteoru Čekanice, se kterými máme dlouhodobě dobré vztahy a určitě si setrvání v soutěži zaslouží,“ uvedl vedoucí dražického mužstva Lubomír Kolář. „Příští týden se jedeme odreagovat od kulatého nesmyslu na kola na Lipno, pak bude pár dnů volna a někdy kolem 10. července začne příprava na boje v krajském přeboru. Přípravu zahájí hráči už pod vedením nových trenérů, Miloš Veselý a Jarda Fořt se rozhodli nepokračovat na trenérských postech,“ dodal Kolář, že staronováčka přeboru povede nový kouč.

TJ Dražice s vítězným pohárem za 1. místo v A skupině I. A třídy.

TJ Dražice - TJ Hradiště 6:2 (3:0)

Góly: 21., 51. a 61. (pen.) Kromka, 13. K. Novotný, 19. D. Štecher (pen.), 90. M. Stuchlík - 57. Zabloudil, 67. Rybár.

Napsal(a) Lubomír Kolář