Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Karty jsou rozdány. Čtyři otázky před koncem soutěží

 
sobota, 17. června 2017, 02:34

Udržení Č. Krumlova a Jankova v divizi znamená, že krajský přebor opustí poslední dva celky – Planá nad Lužnicí a Ševětín. Kdyby se béčko Táborska nepřihlásilo do přeboru, sestupoval by z něj jen poslední, šestnáctý tým tabulky. Volné místo po nepřihlášeném Písku B doplní náhradník z I. A třídy. Jasno je v I. B třídách kolem sestupů.

Na volné místo v divizi nikdo z klubů jihočeského krajského přeboru do 4. místa nereflektoval, takže tuhle možnost využijí k dodatečnému postupu v jiném kraji. „Pokud nikdo nesestoupí z divize, platí varianta sestupů z krajských soutěží v počtu 2 – 4 – 7,“ řekl Jihočeskému fotbalu v pátek odpoledne předseda STK Jč.KFS Vladimír Eibl. Pád tedy postihne poslední dva z přeboru, čtyři z A třídy (z každé skupiny 2 nejhorší) a sedm z B třídy.

A třídu neudržely Nová Ves-Brloh (sk. A), Nová Bystřice a Roudné B (oba sk. B). V posledním kole visí otazník nad čtvrtým sestupujícím ve skupině A, zda to bude Hradiště či Meteor Tábor.

V B třídě je rozhodnuto o všech sedmi týmech, které se s nejnižší krajskou soutěží – I. B třídou – loučí a v nadcházejícím ročníku budou hrát o body v okresních přeborech. Skupina A V. Brod a Chlum, skupina B Zliv a Záblatí, skupina C Štěkeň a Smetanova Lhota, pouze ze skupiny D sestupuje poslední Březnice, neboť tým na 13. místě má nejvíce bodů ze všech čtyř skupin. Závěrečná přímá bitva o záchranu mezi Řepčí s Rat. Hory se tedy mění v bezstarostné utkání.

Šest vítězů a dva dodatečné postupy

Do krajského přeboru se po roce vrací s velkým náskokem Dražice a po dlouhých sedmdesáti letech Nová Včelnice, vítězové obou skupin I. A třídy. Velkou šanci podívat se poprvé v historii do nejvyšší krajské soutěže má druhý Sokol Sezimovo Ústí. Nasbíral 51 bodů, stejně jako Veselí ve sk. B. O bod méně mají Bernartice (50), které mají už jen teoretickou možnost.

Vítězi I. B třídy se staly dopředu Sokol Lom (sk. D) a Junior Strakonice (sk. C). Vyhráno má i Sedlec (sk. B), který i v případě porážky v domácím střetnutí s Lažištěm nemůže být s 63 body předstižen, ani pokud by klesl na druhou příčku. Naopak Lažiště (60 bodů) musí v Sedlci vyhrát, aby postoupilo. Ve svých rukou to mají ve skupině A Bavorovice (60 bodů). Když vyhrají v domácím utkání se Suchdolem, druhé T. Sviny (59 bodů) už je nedostihnou a musely by čekat na klopýtnutí Lažiště.  

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle