Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová Včelnice má blízko k double. V Plané slavila triumf v krajském poháru

 
středa, 7. června 2017, 22:13

Středeční odveta krajského finále Českého poháru skončila navlas stejným výsledkem jako v prvním střetnutí, v němž si Nová Včelnice zajistila nedostižný čtyřgólový náskok. Lídr I. A třídy mohl s početnou skupinou fanoušků po dvou výhrách s celkovým skóre 8:0 slavit první úspěch v jeho letošní mimořádně úspěšné sezoně, která by měla vyvrcholit postupem do krajského přeboru.

Po prvním finále, v němž vsítil hattrick kanonýr Pacholík a jednou skóroval Šlapanský, bylo jasné, že odveta bude jen formalitou. O zajímavé momenty mezi dvěma soupeři, kteří se v letošní sezoně potkali na hřišti již počtvrté, nebyla nouze.

Už po šesti minutách vstřelil pátý gól N. Včelnice Miroslav Hornát. Domácí mohli po vyrovnané hře srovnat v závěru první půle, ale kapitán a veterán Ladislav Fujdiar, který v padesáti letech dokáže zlobit soupeřovy obrany, nezacílil přesně.

Vedoucí tým I. A třídy vyslal do druhého poločasu Stanislava Pacholíka a ten podobně jako před čtrnácti dny sehrál hlavní roli. Během dvou minut dvakrát pokořil střídajícího gólmana Nováčka a o vítězi odvety nebylo pochyb. David Bednář zanedlouho přidal dorážkou do prázdné branky čtvrtý gól, který zkopíroval skóre předchozího zápasu.

Plánští se sympaticky snažili o čestný úspěch až do konce, ale na brankáře Holického si nepřišli. Ceny předával na pozápasovém vyhlášení člen výboru Jč.KFS a předseda Pravidlové komise FAČR Jiří Kureš. Nová Včelnice, kterou trénuje Radek Vajda, se může v létě těšit na atraktivního soupeře v celostátním předkole poháru (Mol Cupu).

Ohlasy předsedů po finále

Lubomír Pintér, SK Planá: „První poločas byl celkem vyrovnaný, i když ho nakonec vyhráli soupeři. Určitě jsme měli i smůlu, protože třeba Láďa Fujdiar šel dvakrát sám na gólmana, ale ani jednou z toho gól nebyl. Jednou ho brankář vychytal, podruhé zamířil vedle. Po přestávce už byl tlak protivníka silnější a odrazilo se to i na skóre. Pacholík se trefil dvakrát a Bednář to uzavřel. Znovu jsme mohli skórovat i my, ale nebylo nám přáno. Musím ale uznat, že to bylo zasloužené vítězství N. Včelnice.“

Luboš Cypra, TJ Nová Včelnice: „V krátké době jsme podruhé cestovali do jihočeské metropole. V sobotu jsme byli na Slavii krůček od vítězství v I. A třídě, ale domácí na konci vyrovnali. Snad si vše vynahradíme před našimi fanoušky, kteří s námi jezdí v hojném počtu i na venkovní zápasy, v domácím střetnutí s Lokomotivou ČB.  Do odvety finále jsme šli bez V. Hornáta, Berounského a Průši. Poločas jsme šetřili na Slavii v závěru zraněného Pacholíka, který přidal pojistku dvěma góly za sebou. Dvě výhry 4:0 vypovídají o našem zaslouženém triumfu.“    

SK Planá – TJ Nová Včelnice 0:4 (0:1)

Góly: 6. M. Hornát, 58. a 60. Pacholík, 67. Bednář. Rozhodčí: Písek – Ovčáček, Ryneš. ŽK: 2:0 (Fujdiar, J. Pintér). Diváků: 60.

Planá: J. Hotový (46. Nováček) – O. Hotový, Kitzler, Kneys, Turek (46. Ira), Plojhar, J. Pintér, Lexa (56. Požárek), Beran (46. Zedek), Vobořil, Fujdiar (46. Balogh).

N. Včelnice: Holický – Vokuš, Blažek, Jaroš, Didek, Petráš, Bednář, Tuček, Mareš (61. Matějka), Nebeský, M. Hornát (46. Pacholík).

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Petr Vlasák