Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice vytěžily z domácího zápasu s Vacovem jen bod

 
pondělí, 5. června 2017, 16:23

K odehrání utkání 24. kola krajské I. A třídy přijel na bernartický trávník soupeř, který začal jarní část soutěže velmi dobře a určitě chtěl odčinit krutou podzimní porážku v domácím prostředí. Tým Vacova svou defenzivní taktikou nadělal v ofenzivní aktivitě domácích hodně komplikací.

Bernartice musely celý zápas dobývat tuto obrannou zeď. Po dobré kombinační akci na konci prvního poločasu se jim to podařilo. Druhý poločas jiný obrázek nenabídl. Hosté urputně bránili a domácí měli problémy se k jejich bráně dostat. Koncovka nebyla dobrá a hlavní příčinou byl především soupeřův gólman, který měl svůj den. Nakonec se hostům podařilo po standardce dvě minuty před koncem vyrovnat stav utkání. V posledních minutách v hektickém závěru měly ještě Bernartice šance, ale zůstaly neproměněny.

Od počátku utkání bylo jasné, jak se bude jeho průběh vyvíjet. Hosté pozorně a organizovaně bránili a domácí se snažili přes tento obranný val proniknout do šancí. Již ve 4. minutě se po trestném kopu Trantiny a teči Daniela Homoly dostal k míči kanonýr posledních zápasů stoper Novák, avšak jeho střela skončila nad Láchovou bránou. O dvě minuty později dobře vypálil Kukrál a vyražený míč brankářem nedokázal za jeho záda poslat Rakovan, když ho špatně trefil. V 9. minutě vynikající střelu Víta Fučíka z pravé strany umístěnou k přední tyči vyrazil vacovský gólman na roh.

Pak nastal nelítostný boj o míč odehrávající se mezi vápny, avšak bez větších šancí na obou stranách. První nebezpečnější akce hostů směrem dopředu, kterou realizoval z levé strany Zitta ve 27. minutě skončila zásahem domácího obránce. Prvního gólu se domácí dočkali po kvalitní kombinační akci, na jejímž konci byl Kovářův centr z pravé stany a přesná hlavička k zadní tyči od Adama Rakovana ve 42. minutě zápasu - 1:0. Poločas tedy skončil zaslouženým jednobrankovým vedením Bernartických.

Druhý poločas měl stejný začátek a vlastně i průběh jako ten první. Hosté vehementně bránili a spoléhali na nakopávané míče a brejky, k nimž se v průběhu celého utkání ani nedostali. Domácí dobře kombinovali, avšak naráželi na obrannou vozbu soupeře, když ji překonali, vázlo jim ve většině případů úspěšné zakončení svých brankových příležitostí.

Vacov podržel Lácha

Ve 49. minutě po faulu na aktivního a nejlepšího hráče domácích Rakovana zahrával trestný kop Kovář, jeho technickou střelu však vacovský gólman Lácha nadvakrát zlikvidoval. V 58. minutě po Kovářově centru z pravé strany vypálil Rakovan, avšak jen teč hostujícího beka zabránila v gólové radosti domácích. Hned na to Trantinovu tečovanou střelu Lácha lapil. V 64. minutě postupoval Rakovan osamocen z pravé strany, jeho přesný míč na vzdálenější tyč však Ťupa, nikým nebráněný před prázdnou bránou, dobře netrefil a míč skončil vysoko nad ní. Poté Rakovanovu prudkou a přesnou střelu opět chytil velmi dobrý vacovský ochránce svatyně. Pokračovalo bezúspěšné dobývání vacovské obranné tvrze. V 82. minutě Rakovanovu střelu brankář nadvakrát zlikvidoval.

Z výčtu příležitostí je vidět, že hosté snad jen jednou ohrozili bernartickou bránu a přesto pak po standardní situaci vyrovnali před koncem zápasu stav. To v 88. minutě kopal rohový kop Radovan Mach z pravé strany, míč propadl ve skrumáži k Filipu Zittovi, který jej dorazil do sítě a vyrovnal stav tohoto utkání na - 1:1.

Domácí ještě do konce utkání hosty přitlačili a měli šance, ale tak jako v průběhu celého utkání se jim je nepodařilo proměnit i díky vynikajícímu výkonu brankáře Láchy, který ve svém pokutovém území doslova čaroval. Utkání tedy skončilo určitě dle jeho průběhu a předvedené hry obou mužstev překvapivou plichtou.  

Příští utkání předposledního kola soutěže sehrají Bernartice u dalšího šumavského soupeře v Prachaticích v sobotu 10. června. Začátek je stanoven na 13:30 hodin.

Sokol Bernartice - SK Vacov 1:1 (1:0).

Branky: 42. Adam Rakovan - 88. Filip Zitta. Rozhodčí: Vít Kroutl - Karel Kříž st., Petr Nedvěd. ŽK: 3:3 (Mrkáček, Kovář, Trantina - Mls, Zitta, Valta). Diváků: 150.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Novák, Mrkáček, Tomáš Češka - Kukrál, Trantina - Vít Fučík (79. Mir. Suchopár), Daniel Homola, Ťupa - Rakovan (84. Kloboučník). Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Vacov: Lácha - Mls, Voj. Uhlíř (K), Jar. Červenka (73. Vastl) - Radovan Mach - Roučka, Zábranský, Dominik Vítovec (46. Jírovec), Valta (89. Pšenička) - Jar. Ketzer, Zitta. Trenér Milan Satrapa.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák