Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Veselí stvrdilo druhé místo šťastnou výhrou se Slavií ČB

 
středa, 31. května 2017, 15:34

V přímém souboji o druhou příčku v I. A třídě, skupině B, hostila veselská Lokomotiva v odvetné části neporaženou budějovickou Slavii. Oba týmy zdobí neprostupné obrany a tak se dalo očekávat, že padne jen minimum gólů.

V utkání dvou celků z čela tabulky začali domácí ve velkém stylu. Během prvních dvou minut měli tři tutovky. Ale ani Frejlach dvakrát a Hájek dobře chytajícího hostujícího brankáře Wolfa nepřekonali. Hosté postupně hru vyrovnali a diváci viděli kvalitní, rychlý, kombinační fotbal v podání obou mužstev.

Slavia byla nejblíže ke vstřelení branky ve 20. minutě, kdy po trestném kopu hlavičkoval ze dvou kroků Mizera, ale i domácí gólman Hejl potvrdil své kvality a míč stačil vytěsnit na roh. Ve 33. minutě střílel z 25 metrů tvrdě a přesně Frejlach, ale hostující brankář Wolf se překvapit nenechal a míč ukryl ve svých rukavicích. A stejně úspěšně si počínal i po střele Kartáka z trestného kopu pět minut před přestávkou.

Prvních patnáct minut ve druhé půli měli jednoznačně více ze hry hosté a také se mohli dostat do vedení, když v 53. minutě po Slípkově trestném kopu trefil Dvořák hlavou pouze tyč domácí branky. Lokomotiva potom přidala a hru vyrovnala. A v 66. minutě šla do vedení. Karták nacentroval míč z trestného kopu do vápna soupeře a tam ho hlavou poslal do sítě Jasenský.

V závěru zápasu se hosté snažili o vyrovnání. V 80. minutě se po rychlé akci dostali až do vápna, ale v nadějné pozici nezvládl jejich útočník míč a bylo po šanci. V 85. zahrozil po protiakci z levé strany veselský Klestil, tvrdě a přesně vypálil, hostující brankář Wolf jeho střelu stačil vyrazit k Frejlachovi, ale ten střílel nad branku.

Velikou šanci na vyrovnání měla Slavie dvě minuty před koncem. Po centrovaném míči se na malém vápně k zakončení hlavou dostal P. Kindermann, ale gólman Hejl Lokomotivu výrazně podržel a nadvakrát ukryl míč do své náruče. Ani potom se Slavia nevzdávala a hrozila do posledních vteřin zápasu hlavně centrovanými míči před domácí branku, se kterými si ale obrana v čele s brankářem Hejlem a stoperem Šachlem dokázala poradit.

Hosté se ve Veselí představili ve velmi dobrém světle a tak ve vyrovnaném utkání nakonec o zisku bodů pro domácí a osamostatnění se na druhém místě tabulky rozhodla jediná branka.

Lokomotiva Veselí n/L. - SK Slavia ČB 1:0 (0:0)

Gól: 66. Jasenský. Rozhodčí: Náprava - Havlík, Lovětínský. ŽK: 2:2 (Hájek, Šachl - Kindermann P., Novosad). Diváci: 120.

Veselí: Hejl – Čížek, Šachl, T. Hruška, Jasenský – Hájek (81. Kotyza), Doležal (32. A. Hruška), D. Karták (90. Nuhlíček), Kolář – Frejlach, Klestil. Trenér Václav Kotyza.

Slavia: Wolf – O. Kindermann, Wegenkittl, Dvořák, Bohůnek – Vranovský (72. Bravenec), Nevosad, Slípka, Pauch (84. Šťastný) – P. Kindermann, Mizera (56. Vršitý). Trenér Karel Kladenský.

Nejlepší hráči: Hejl, Šachl, Karták – Bohůnek

Napsal(a) Václav Havlíček | Foto Miloslav Kusbach