Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražice proměnily první postupový mečbol. Po roce jsou opět v kraji

 
neděle, 28. května 2017, 11:46

Potřebný krok je učiněn! Vítězstvím ve Vacově pojistili fotbalisté Dražic první příčku v tabulce a v posledních třech kolech již nemohou být dostiženi. Proto po závěrečném hvizdu rozhodčího Nedvěda bylo přímo na hrací ploše odstřeleno první šampaňské.

Ale od začátku. Hned ve druhé minutě předznamenala další průběh nastřelená tyčka, když po závaru ve vápně se dostal balon k Horkovi a jeho pokusu chybělo pár centimetrů. Po téměř půl hodině hry se uvolnil na velkém vápně D. Štecher, ale jeho pokus zamířil mimo tyče. Velkou šanci ke změně skóre měl ve 31.min. J. Štecher, kterého poslal do šance a samostatného náběhu na brankáře Kromka. Dražický střelec však místo střely zvolil zaseknutí balonu ve vápně a obránci mu naději překazili.

Z úvodní branky se nakonec radovali domácí, po autovém vhazování na dražické polovině se balon dostal ke Ketzerovi, který prokličkoval přes obránce až před Baku a střelou k levé tyči mu nedal šanci - 1:0.

„Domácí zkoušeli zvýšenou agresivitou a někdy až brutalitou zastrašit naše hráče a nutno dodat, že celý první poločas tato taktika slavila úspěch. Až přišla 35. minuta a faul Bujoka na našeho J. Štechera. Rozhodčí zapískal, ale co se událo v hlavě Bujoka, je těžko vysvětlitelné. Při překračování ležícího Štechera mu brutálně šlápl kopačkou na hlavu! Pochopitelně nemohlo následovat nic jiného než vyloučení a oslabení svých spoluhráčů. Stejně nepochopitelné jako jednání Bujoka bylo i chování celého realizačního týmu na domácí lavičce. Neustálým pokřikováním na veškeré dění na hřišti a vyzýváním k agresivním zákrokům udělali z celkem poklidného zápasu vyhecovaný boj,“ mrzelo Lubomíra Koláře, vedoucího mužstva Dražic, že se zcela zbytečně jiskřilo od kopaček. 

V závěru první půle měli domácí štěstí, když tvrdá střela Vlašína orazítkovala levou tyčku. První dějství tak vyznělo lépe pro domácí borce.

Zúročená přesilovka

Do druhé půle šli Dražičtí s jasným cílem zúročit početní převahu a po zásluze se dočkali už ve 49.min. Horka zatáhl balon středem až na velké vápno, sklepl vlevo na Pfeifera, na jehož střelu k zadní tyči gólman nedosáhl a bylo vyrovnáno - 1:1. V 59.min. rozehrávali domácí přímý kop před Bakovu branku. Nejvýš vyskočil Mls a prudkou hlavičkou dal těsně mimo. Hned z protiútoku ohrozil domácí svatyni Schoff, když utekl po pravé straně a z dobrých 30 metrů prudce vystřelil. Do třetice se však pouze otřásla branka, když balon skončil na levé tyči. V 60.min. se situace opakovala, aktivní Schoff zatáhl balon po křídle a nacentroval před branku na volného Kromku. Nejlepší střelec soutěže (26 gólů) si balon zpracoval a z otočky prudce vystřelil k levé tyči – 1:2.

V 70.min. rozehrávali domácí přímý kop na polovině hřiště tak nešťastně, že balon se odrazil od zad Veselého přímo k Barešovi. Ten utekl všem obráncům a při pokusu o kličku brankáři byl faulován – penalta. Tu s přehledem proměnil Daniel Štecher – 1:3. V těchto fázích zápasu už hostující hráči jasně dominovali a na vacovskou branku se valil jeden útok za druhým. V 75.min. pronikal do vápna Pfeifer a opět byl zastaven hrubým faulem – penalta. Tu šel tentokrát zkusit brankář Baka a ani on nezaváhal – 1:4. V samém závěru měli ještě šanci ke skórování Schoff a Karel Novotný, ale brankář Lácha už balon za svá záda nepustil. Po závěrečném hvizdu propukli všichni hráči Dražic spolu s trenéry a fanoušky v oslavný jásot.

„Důležité utkání jsme zvládli zejména díky zlepšené hře ve druhém poločase. Domácí hráči se prakticky na nic fotbalového nezmohli, branku vstřelili po naší chybě. Dominovali pouze v počtu faulů a nefér zákroků. Naše vítězství bylo naprosto zasloužené, ke čtyřem gólům jsme přidali ještě tři razítka na domácí brance,“ komentoval vítězství dražického týmu Lubomír Kolář. „Další utkání sehrajeme na domácím trávníku příští neděli proti Prachaticím. Věříme ve velkou návštěvu svých fanoušků,“ těší se na postupovou oslavu s věrnými fanoušky.

Dražice stvrdily postup v sestavě Baka – Horka, Hořejší, Fořt, Veselý, J. Štecher, D. Štecher, Vlašin, Pfeifer, Schloff, Kromka. Střídali P. Novotný, Smutný, Bareš, K. Novotný.

Napsal(a) TJ Dražice