Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Takový úspěch jsme nečekali, přiznává trenér Veselí Kotyza po výhře v N. Včelnici

 
čtvrtek, 30. března 2017, 14:05

Na prahu jarní části na sebe narazila dvě nejlepší mužstva po první polovině I. A třídy, skupiny B. Zasloužený půlmistr z Nové Včelnice hostil druhé exkrajské Veselí. V podzimním klání vyhrála Lokomotiva 4:2.

O dva góly se podařilo Veselským vyhrát i napodruhé. Tentokrát se to moc nečekalo. Favoritem byli po skvělém podzimu a vydařené zimní přípravě domácí. Ale už ve 3. minutě inkasovali po chybě obrany. „Abych pravdu řekl, tak jsem předpokládal větší problémy, takový úspěch jsme ani moc nečekali. Ale podařilo se nám dát brzy gól, když jsme presovali jejich rozehrávku u velkého vápna. Frejlach bekům vypíchl balon, šel na branku a střelou pod gólmana nám zajistil vedení. Měli jsme i další příležitosti, ale třeba sám Klestil neproměnil čtyři. Navíc jsme nedali penaltu za faul, kterou Fichtnerovi gólman Holický chytil,“ uvedl trenér Václav Kotyza.

Veselská „Lokotka“ přidala domácím další ránu v 17. minutě. „Frejlach dal svůj druhý a hodně důležitý gól. Dostal přihrávku, tuším, od Fichtnera, postupoval zprava na branku a poslal přesně míč k zadní tyči. Útočili jsme i dál. Nová Včelnice hraje na klasického stopera, jenže ten nemohl stíhat. To bylo taky znát. Ale šance měli i domácí, ale nás v těch těžkých momentech podržel brankář Hejl,“ vyzdvihl výkon strážce svatyně, jemuž jednou pomohla i tyč, jindy na něho běžel soupeř sám, ale Hejl mu zmenšil střelecký úhel a on poslal míč vedle. Další příležitosti pak zneškodnil sám. Tomáš Frejlach to na N. Včelnici umí, dva góly za první půli jí vstřelil i na podzim.

O poločase rozdal trenér Kotyza pokyny a hráči je splnili na sto procent. „V kabině jsme si řekli, že musíme hlavně přečkat počáteční nápor domácích, který jsme logicky předpokládali. A taky přišel, když zrychlili hru a zamkli nás na naší polovině. Bylo by nebezpečné, kdyby se jim podařilo dát kontaktní gól. Jenže jsme si jejich tlak ohlídali a hodně k tomu pomohl i brankář Hejl. Navíc jsme je rušili našimi kontry, takže neměli ani dost klidu v zadních řadách,“ poznamenal, proč se nekonal včelnický obrat.

Veselí nastoupilo v jarní premiéře v sestavě Hejl - Jasenský, A. Hruška (63. Kolář), Koktavý, Kotyza, Hájek, Šachl, Fichtner, D. Karták, Klestil (90. Bečvář), Frejlach (76. Ardamica). „Musím pochválit celý mančaft, protože bojoval do úmoru. Přitom nám chyběli čtyři hráči základního kádru Fukal, Čížek, Nuhlíček a Doležal (ti dva seděli jenom na lavičce). Jenže kluci, kteří nastoupili místo nich, svoji úlohu zvládli fantasticky. Všichni bezezbytku splnili to, co jsme si řekli před zápasem a podali kolektivní výkon, kdy bojovali jeden za druhého. Asi nám taky hodně dalo naše předešlé působení v krajském přeboru,“ mínil Kotyza po vítězství 2:0.

Náskok podzimního lídra N. Včelnice se smrskl na minimální rozdíl. „Klukům by to mělo pomoct hlavně psychicky. Budeme to potřebovat hned teď, když musíme body od vedoucího týmu potvrdit u nás doma. Přijedou Čtyři Dvory, kterým chceme oplatit podzimní porážku. Tam jsme si to prohráli prakticky sami. Umožnili jsme jim dát dva góly a pak jsme jejich náskok museli honit. Jenže už se nám to nepovedlo. Pokud zopakujeme výkon z Nově Včelnice, uspějeme. Čtyráku se venku moc nevede, musíme toho využít,“ přeje si Václav Kotyza.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Petr Vlasák