Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice sehrály s Katovicemi excelentní půlhodinku

 
pondělí, 27. února 2017, 09:49

Ve druhém přípravném přátelském utkání na jarní část dobře odehrané podzimní části sezóny se bernartičtí fotbalisté střetli na milevské umělce s účastníkem krajského přeboru mužstvem z Katovic.

Měli vynikající začátek a dostali se rychle do vedení. Katovičtí do 10. minuty hry stav srovnali. Ale pak se děly věci, které z nemnoha přítomných nikdo nemohl předpokládat. Škoda jen, že návštěvu zápasu ovlivnilo konání tradičního milevského maškarního průvodu, protože skalní fanoušci přišli o zážitek, který hned tak neuvidí. Bernartičtí totiž do 35. minuty nasázeli soupeři další čtyři branky a poločas skončil nakonec neuvěřitelným gólovým přídělem. Ve druhém poločasu se Katovičtí snažili výsledek upravit. Zaznamenali však z velké herní převahy pouze jediný úspěch a tak utkání skončilo nečekaným výsledkem.        

Hned z první standardní situace ve 4. minutě se Bernartice ujaly vedení. To se z Kovářovo rohového kopu dostal k míči na zadní tyči stoper Karel Trantina poslal ho k protější tyči a bylo to - 1:0. O pět minut později unikl svému strážci po levé straně Horejš, jehož centr po odraženém míči v pokutovém území uklidil za záda Tomáše Fučíka katovický Ondřej Koutský - 1:1. Následovala Zoubkova střela nad bránu. V 18. minutě se Bernartickým naskytla další standardní situace, když byl na hranici velkého vápna faulován Trantina. Z téměř ideální vzdálenosti si postavil míč k rozehrání trestného kopu Jakub Kovář a trefil parádně pravou šibenici Švehlovy brány - 2:1.

Tímto okamžikem začal brankový koncert bernartických fotbalistů, když dobrou obrannou činností eliminovali hru soupeře a z rychlých kontrů začali dávat téměř neomylně další nádherné góly. Ve 24. minutě našel Trantina kolmicí nabíhajícího Václava Homolu, který přehodil parádním obloučkem vyběhnuvšího katovického gólmana - 3:1. Střelecký pokus Miklase bodlem v pohodě chytil Tomáš Fučík. Ve 32. minutě unikl po pravé straně Adam Rakovana, přihrávkou na zadní tyč vyzval Václava Homolu ke skórování, ten osamocen dorazil míč do sítě - 4:1. Skvělou pětatřicetiminutovku zakončili dalším úspěchem. Mrkáček vyslal kolmicí do brejku Adama Rakovana. Ten si s vyběhnutým Švehlou poradil a střelou kolem jeho nohou rozvlnit síť za jeho zády popáté - 5:1.

Posledních pět minut první půle bylo v režii katovického Repy. Ve 40. minutě jeho střelu k tyči Tomáš Fučík skvěle vytáhl na roh. O dvě minuty později po jeho akci přestřelil bránu Zoubek. O další dvě minuty později zahodili Katovičtí další obrovskou příležitost ke skórování. To Tomáš Fučík vytáhl opět skvělý zákrok a po centu Repy vykopl Uhrovu hlavičku nohama nad břevno. Poločas skončil pro Bernartice velmi nečekaným, ale zaslouženým vedením.    

Druhá půle už byla o něčem zcela jiném. Katovičtí začali od samého počátku jasně herně dominovat. Bernartičtí však stále solidně, tak jako celý první poločas, bránili a to co prošlo, pochytala bernartická opora v bráně. Ve 47. minutě střílel nebezpečně Uher vedle pravé tyče. V 50. minutě Miklasovu střelu z úhlu vychytal opět skvěle Tomáš Fučík, když v 55. minutě již nezabránil dorážce Davida Zoubka po kvalitní přihrávce Hromíře z pravé strany na zadní tyč - 5:2.

V 60. minutě chytil bernartický gólman střelu Uhra z bezprostřední blízkosti. V 66. minutě zahrával bernartický Kovář trestný kop z 25 metrů, jeho dobrá střela však těsně minula pravou tyč Švehlovy brány. To už se do bernartické svatyně přesunul trenér Pavel Schorník a brankář Tomáš Fučík šel zahrát hrotového útočníka a nevedl si vůbec špatně. Po Slámově přihrávce z pravé strany se dostal v 83. minutě do šance. Jeho střelu však brankář Švehla skvěle zlikvidoval a tak Bernartickým již nebylo dáno zaznamenat další úspěch. Dobře však bránili a ke konci utkání, podobně jako v celé jeho druhé části. Katovickým tak nedovolili větší korekci výsledku. Posledním momentem za zaznamenání stojí snad již jen střela obránce Horejše v předposlední minutě zápasu, která však skončila těsně vedle pravé tyče Schorníkovy brány.

Po excelentně odehraném prvním poločasu tedy zápas skončil jasným vítězstvím Bernartických a dodá jim jistě více chuti do další přípravy na druhou část dobře započaté sezóny. Příští přátelské utkání odehrají s dalším účastníkem nejvyšší krajské soutěže a soupeřem jim bude mužstvo Sokola Plané nad Lužnicí v sobotu 4. března na jeho hřišti.         

Sokol Bernartice – SK Otava Katovice 5:2 (5:1)

Branky: 24. a 32. Václav Homola, 4. Trantina, 18. Kovář, 35. Adam Rakovan - 9. Koutský, 55. Zoubek. Rozhodčí: Michal Ťupa. Bez karet. Diváků: 20.

Bernartice: Tomáš Fučík - Kovář, Mrkáček, Trantina, Tomáš Češka - Kukrál, Kloboučník - Václav Homola, Psohlavec, Mir. Suchopár - Adam Rakovan. Střídali: Radek Sláma, Pavel Schorník. Trenéři Petr Vašíček a hrající Pavel Schorník.

Katovice: Švehla - Kočí, Hajdušek, Blatský, Horejš - Miklas, Schánělec, Zoubek, Repa - Koutský, Uher. Střídali: Hromíř, Požárek. Trenér Roman Malý.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama