Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice porazila na třeboňské umělce Slavii ČB

 
pondělí, 13. února 2017, 19:11

Na třeboňské umělce si dostaveníčko dala budějovická Slavia s kaplickým Spartakem. Slávisté ve čtvrtek porazili budějovickou Novou Ves 4:0, pro spartakovce to byl první přípravný duel na jarní část sezóny.

První příležitost měli Budějovičtí a to už ve druhé minutě. Sám před Říhou se ocitl Wejskrab, ale vyběhnutého gólmana prostřelit nedokázal. Kapličtí o sobě dali vědět v sedmé minutě, kdy Marek Urazil našel přihrávkou směrovanou za obránce nabíhajícího Řepu, ten zakončoval z hranice velkého vápna, ale branka Slavie mu byla malá.

V mrazivém únorovém počasí se v prvním poločase střídaly útoky před oběma brankami. Ve třinácté minutě Kebl našel Řepu, ten pronikl do vápna, zasekávačkou se zbavil obránce, střílel po zemi, bohužel vedle pravé tyče. Na druhé straně zakončoval rychlý protiútok Dychtl, ani při jeho ráně nemusel gólman zasahovat. Poté se hrálo převážně ve středu hřiště, hra byla poměrně vyrovnaná.

Skóre se změnilo až krátce před uplynutím půlhodiny hry. Preusler přihrál do pravé strany rozběhnutému Štrbačkovi, kterému se podařilo prodrat do šestnáctky, hledal před brankou své spoluhráče, ale prudkou přihrávku usměrnil za záda vlastního brankáře bránící Matěj Bohůnek – 0:1.

Jednogólové manko se záhy pokusil vymazat Slípka, tečovaná střela skončila vedle pravé tyče. Deset minut před přestávkou si našel střeleckou parketu Jakub Nevosad, jenomže Říha ani při jeho ráně nemusel zasahovat. Vyrovnání mohlo přijít o pár minut později po sérii kaplických chyb v obranné fázi, ale Martin Slípka zpoza velkého vápna odkrytou svatyni Spartaku netrefil.

O přestávce byli o gól spokojenější Kapličtí. Hned v samotném začátku druhého poločasu měl vyrovnání na kopačce střídající Korbel, střílel po zemi, Říha stačil nohama zasáhnout. Slávisté tak měli pouze rohový kop. Ten rychle rozehráli, následoval centr, hlavičkující Bohůnek mířil pouze nad branku Spartaku.

Ve druhém poločase měli míč častěji na svých kopačkách Budějovičtí. V 53. minutě Petr Kindermann měl ve vápně dostatek prostoru k zakončení, podařilo se mu překonat i Říhu, toho však zachránila levá tyč jeho svatyně. Ač se hrálo za územní převahy slávistů, tak gólové příležitosti už k vidění nebyly.

V polovině druhého dějství měli domácí během pár minut možnosti zahrávat dva přímé kopy z velmi dobrých střelecký pozic. Poprvé se k „přímáku“ postavil Martin Slípka, Říhu svým pokusem nepřekvapil. O chvíli později pro změnu pokoušel střelecké štěstí Jakub Nevosad, vedl si však obdobně. Míč z jeho kopačky skončil v rukavicích pozorného Říhy.

Slávisté se ve zbývajícím čase snažili o vyrovnání, ale větší příležitost si už vypracovat nedokázali. Kaplickým s postupem času ve druhé půli docházeli síly, a možná i proto, nedokázali některé brejkové situace dotáhnout do zdárného zakončení. Přípravný zápas tedy skončil jednobrankovým vítězstvím spartakovců.

SK Slavia České Budějovice – FK Spartak Kaplice 0:1 (0:1)

Gól: 28. vlastní Bohůnek. Rozhodčí: Hrkal. Bez karet. Diváků: 10.

Slavia ČB: Hučík – Vršitý, Wegenkittl, Bohůnek, Vranovský, Slípka, Mizera, Nevosad, Dychtl, P. Kindermann, Wejskrab. Střídali: O. Kindermann, Korbel, Pauch.

Kaplice: F. Říha ml. – Štrbačka, Hami, Kuchař, Gondek, F. Marek, Kebl, Preusler, Daniel, Řepa, M. Urazil. Střídal: J. Kučera.

Napsal(a) Libor Granec
 


 

Reklamní sdělení

Reklama