Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov přišel s Meteorem Tábor o dva body a střelce Práška

úterý, 17. října 2017, 08:44

V dalším okresním derby zavítalo mužstvo Meteoru Tábor na hřiště favorita tohoto utkání do sousedního Chýnova a po bojovném a srdnatém výkonu zde vydřeli hosté pro ně velmi cenný bod. Domácí celek se tentokrát nedostal za celý zápas do svého obvyklého tempa, hráčům míč často odskakoval od kopaček a zřejmě došlo u domácích i k malému podcenění soupeře…

Za krásného slunečního podzimního počasí (na polovinu října až neuvěřitelného) zahrozili domácí již v 5.min. svým kapitánem Mládkem, ale jeho prudkou střelu vyrazil hostující brankář Šedivý na poslední chvíli na rohový kop. V 7.min. si vybral slabou chvilku domácí bek Mareš, jehož nepovedenou malou domů zachytil táborský Švejda, nahrál před prázdnou branku M. Ševčíkovi a ten dostal svůj celek velmi snadno do vedení (0:1).

Ve 14.min. došlo k nezaviněné a velmi nešťastné srážce hostujícího Lorence s jedním z domácích hráčů, po které zůstal táborský středopolař ležet dlouho na trávníku, přičemž utrpěl vážné zranění (zlomená lýtková kost), takže jej musela odvézt táborská sanitka rychlé záchranné služby do nemocnice.

Ve 27.min. našel domácí Vl. Hruška svým centrem přesně J. Hrušku, ale jeho hlavička šla těsně vedle pravé tyče Šedivého branky. Ve 33.min. přišel na hřiště mladý Filip Zadražil a za důvěru se trenéru Holotovi odvděčil vyrovnávacím gólem ve 38.min., když mu míč ideálně naservíroval Václav Hruška (1:1). Ve 40.min. měl opět vedoucí gól na hlavě výborně hrající táborský M. Ševčík, ale tentokrát jej vychytal i s trochou štěstí domácí Průša a v pětiminutovém nastavení první půle se ocitl opět v gólové šanci tentýž hráč a ze souboje s Průšou vyšla opět vítězně domácí gólmanská jednička.

Domácí dvakrát dotahovali

Druhý poločas začal náporem domácích, ale hosté velice obětavě a důrazně dohrávali každý souboj a na podzim vyhlášené chýnovské střelce do šancí příliš nepouštěli. Naopak sami překvapivě udeřili v 59.min., kdy se po rohovém kopu dostal odražený míč k Janošíkovi, který prostřelil před sebou shluk hráčů a Průša uviděl míč až ve své síti (1:2). Tímto gólem hosté hodně zmrazili dosud největší chýnovskou podzimní návštěvu, když si na stadión našla v neděli cestu téměř dvoustovka fanoušků…

Až poté se dostali ke slovu opět domácí, ale šance 2x Práška, Vl. Hrušky a Mládka vyrovnáním neskončily. V 69.min. již zvedali diváci na tribuně ruce nad hlavu, ale střela aktivního Práška skončila pouze na břevně Šedivého branky. Na druhé straně naopak vystrašil domácí obranu v 71.min. střídající Kromka, jehož dorážka jen těsně minula Průšovu branku. Zaslouženého vyrovnání se Chýnovští přece jen dočkali v 75.min., kdy zahrál ve svém pokutovém území jeden z táborských obránců rukou a nařízený penaltu s přehledem proměnil Prášek (2:2).

V samém závěru zápas ve snaze získat tři body vrhli domácí všechny síly do útoku, ale i přes několik příležitostí, se již na výsledku nic nezměnilo. Naopak v nastaveném čase přišli chýnovští o útočníka Práška, který viděl za zbytečné zajetí do protihráče vyloučen a tím oslabil své mužstvo pro další utkání.

Hodnocení zápasu trenérem domácích Petrem Holotou: „Už na rozcvičce před utkáním jsem viděl, že i bod z tohoto zápasu by byl dobrý. Opět jsme velmi brzy prohrávali po naší velké chybě v obraně, dělali jsme i další zbytečné chyby a nedařilo se nám ve středu pole. Hráčům vždy říkám, že chci především bojovnost a pokoru. Mrzí mě ztráta Práška prakticky se závěrečným hvizdem zápasu, kdy obdržel asi zaslouženě červenou kartu a který nám bude chybět. Do konce podzimní části zbývají ještě čtyři těžká utkání, ve kterých musíme zabojovat a získat ještě nějaké body. V zápase došlo i k nepříjemnému zranění hostujícího hráče, bohužel i takový je fotbal a přejeme mu brzké uzdravení.“


FC Chýnov – FK Meteor Tábor 2:2 (1:1)

Góly: 33. F. Zadražil, 75. (pen.) Prášek - 7. M. Ševčík, 59. Janošík. Rozhodčí: Dvořák - Jevčák, Novotný. ŽK: 4:2, (Václ. Hruška, Petrů, Doubrava, Mareš - Jan Pípal, Novák). ČK: 1:0 (90+3. Prášek). Rohy: 7:4, 190 diváků.

FC Chýnov: Průša – J. Hruška (52. Hladík), Doubrava, Petrů, Mareš – Štiller (33. A. Zadražil, 79. D. Havlík), Mládek, Václav Hruška, Vl. Hruška (75. Sedlatý) – Král, Prášek. Trenér Petr Holota.

Meteor Tábor: Šedivý – Janošík, Svatek, Jan Pípal, J. Pípal – Lorenc (17. Štumfol), Bartáček, R. Ševčík (62. Novák), Scheufler – M. Ševčík, Švejda (70. Kromka). Hrající trenér René Ševčík.

 
 
Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer