Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice mají bod ze Ševětína, pomohl jim k nim Suchanův vlastenec

 
pondělí, 9. října 2017, 15:48

Bernartice jely o víkendu do Ševětína a proti ještě v loňském roce krajskému soupeři zahrály dobrý zápas. Dvakrát dokonce vedly, nakonec ale berou alespoň bod za remízu 2:2.

V devátém kole krajské I. A třídy zajížděly Bernartice k soupeři do Ševětína, který ještě minulou sezónu hrál krajský přebor. Domácím se nepovedl venkovní zápas s rezervou Jindřichova Hradce, a tak tuto prohru chtěli odčinit. Vcelku se jim to podařilo. Byli velmi zdatným a houževnatým protivníkem. Po vyrovnané první půli měl zápas stejný charakter i ve druhé části a nakonec skončil zcela zaslouženě remízou.

V úvodu utkání se mužstva oťukávala a zjišťovala, co si na soupeře mohou dovolit. První střelu na bernartickou bránu vyslal domácí kapitán Radim Novotný, který však míč k zadní tyči nenasměroval a ten skončil v autu. V 18. minutě se Karel Trantina dostal k odraženému míči a vnikl s ním až do pokutového území, kde díky svému důrazu přešel přes beky a zkušeného domácího stopera Hanouska, levačkou pak poslal míč k pravé tyči Novotného brány - 0:1.

Ve 22. minutě po trestném kopu Kováře hlavičkoval Rakovan, jeho pokus se však mezi tyče nevešel. O čtyři minuty později Staněk z levé strany našel přihrávkou opět hrotového útočníka Rakovana, který na ni ovšem v těžké pozici před bránou nedosáhl a balón skončil za brankovou čárou v autu. Velkou příležitost k vyrovnání měl domácí Hindy ve 34. minutě, když se s míčem dostal z pravé strany až k bráně. Dobře ho vykryl gólman Tomáš Fučík a následoval rohový kop. Domácí pak vyvinuli velký tlak a tato aktivita se jim vzápětí vyplatila. Ve 37. minutě po Kupcově akci se dostal míč k volnému Zdeňkovi Svátovi, který úžasnou střelou z hranice šestnáctky vymetl pavučinky v pravém horním rohu bernartické brány - 1:1.

Druhý poločas začali aktivněji hosté. Ve 48. minutě zahrával z pravé strany rohový kop Kovář, míč nasměroval na zadní tyč, kde si naskakoval stoper Novák společně s domácím Jakubem Suchanem a právě od něho se míč odrazil do brány a byl z toho vlastní gól - 1:2.

Ševětín zahrával v 57. minutě trestný kop snad metr od velkého vápna uprostřed půlkruhu, exekutoři se ale špatně domluvili a z ideální šance na vyrovnání stavu utkání nic nebylo. V 71. minutě se hostům podařilo dát Novákem třetí gól, ten však nebyl uznán pro jeho postavení v ofsajdové pozici. Ševětínským se podařilo stav utkání srovnat v 74. minutě. Trestný kop z boku pokutového území zahrál Kupec přesně na hlavu nabíhajícího Petra Novotného, který se trefil přesně - 2:2.

Domácí pokračovali v aktivitě a v další minutě mohli zaznamenat i další gól a stav utkání otočit ve svůj prospěch. To střílel Radim Novotný jen těsně vedle levé tyče bernartické brány. V 77. minutě střelu jeho velmi aktivního bratra Petra bernartický brankář Tomáš Fučík chytil. Poslední dobrou příležitost měli však hosté v 84. minutě. Ze závaru před ševětínskou bránou nic nevytěžil Rakovan, když jeho střela jen těsně minula vzdálenější tyč. Obě mužstva pak dohrála zápas poměrně v klidu a byla spokojena s nerozhodným výsledkem.


SK Ševětín – Sokol Bernartice 2:2 (1:1)

Branky: 37. Sváta, 74. Petr Novotný – 18. Trantina, 48. Suchan (vlastní). Rozhodčí: Michal Ťupa – Karel Kříž st., Ondřej Novotný. DFA: Josef Šafránek. ŽK: 3:2 (Sváta, Radim Novotný, Kupec – Kovář, Ondřej Fučík). Diváků: 20.

Ševětín: Lukáš Novotný – Mohamed, Hanousek, Suchan, Chmel (60. Stehlík) – Kupec, Sváta – Hindy (88. Voneš), Petr Novotný, Lukucz (75. Dychtl) – Radim Novotný. Trenér Jan Klimek.

Bernartice: Tomáš Fučík – Kovář, Novák, Mrkáček, Češka – Kukrál, Smrčina – Staněk (46. Buriánek), Trantina, Ondřej Fučík (89. Kloboučník) – Rakovan (89. Ťupa). Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Napsal(a) Jan Šerhant/Sokol Bernartice | Foto Petr Vlasák