Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bavorovice se s Blatnou rozešly bez gólů

 
pondělí, 2. října 2017, 14:26

Boj mezi vedoucím celkem soutěže a domácím třetím týmem tabulky I. A třídy (sk. A) přinesl bojovný, technicky vyspělý fotbal, jenž ovšem postrádal koření v podobě brankových příležitostí, z čehož nakonec těžila druhá Slavia Č. Budějovice. Blatenští se na zápas pečlivě připravili a vycházeli ze zabezpečené obrany se snahou o rychlé brejky, které však k nebezpečnému zakončení nevedly. Hosty z Bavorovic zaskočila tvrdá těsná osobní hra domácího týmu s množstvím faulů a přes mírnou převahu v poli se do koncovky téměř nedostali.

Jako první se se střelou na branku osmělili domácí, ale míč putoval přes břevno. Ve 25. min. zazmatkoval hostující Hanousek a brankář Sýkora měl plné ruce práce s nepovedeným odkopem. Na konci první půlhodiny vyslali domácí z dvaceti metrů volný přímý kop do pravé tyče, od které se meruna šťastně odrazila od brankáře do zámezí.

Hosté na sebe upozornili na sklonku první půle, ale Hanousek tečoval Blažkův centr na vzdálenější tyč těsně vedle. Za zmínku v první části stojí dva průniky Smékala do vyložené šance, jež necitlivě zastavila píšťalka sudího. Nejprve za problematické postavení mimo hru a podruhé za opožděné zastavení hry po předchozím faulu domácího borce.

Po přestávce se o výhru snažili více bavorovičtí hráči, kteří se v poslední čtvrthodině dostali třikrát ke slibnému zakončení. Nejprve v 76. min. po rozehrávce z půli hřiště hlavičkoval Smékal těsně mimo. Pak v 87. min. putoval balon od Šafránka přes Blažka opět na Smékala, jenž vysoký centr nezasáhl hlavou přesně, a nakonec v předposlední minutě se Smékal vtělil do role nahrávače, ale Babka nedokázal v malém vápně mičudu ukočírovat a přesně zakončit.

Raritou je, že i v tomto vypjatém a důležitém zápase hosté nevyužili možnosti střídaní i když lavičku měli plnou náhradníků.


TJ Blatná - FC Mariner Bavorovice 0:0

Rozhodčí: Brych - Mráz, Rinth. Delegát: Eibl. ŽK: 40. Čadek, 79. Kůst, 89. Machovský, 90. Mišiak – 35. Koranda, 84. Hanousek. Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 4:6. Rohové kopy: 2:2. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 31:9. Diváků: 80.

Blatná: Chlanda – Sedláček, Šejvar, Kůst, Motyka – Prokopec (73. Stulík), Petrášek, Míka, Křivanec – Čadek (56. Machovský), Mišiak. Trenér Brabec.

Bavorovice: Sýkora – Řehák, Hanousek, Rottenborn, Koranda – Štěpánek, Blažek, Šafránek, Hurný – Smékal, Babka. Trenér Franěk.

Napsal(a) (bv)