Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na horké týnské půdě neuspěly ani Strakonice

 
úterý, 12. září 2017, 18:54

Týnská Olympie si po Bavorovicích posvítila před početnou domácí návštěvou na dalšího nováčka I. A třídy. První porážku nachystali Orlíčkovi svěřenci strakonickému Junioru.

První čtvrthodinka byla z obou stran velice opatrná a jako první se dostali do gólové šance v 17. min. domácí - po akci Vařila střílel zblízka Houska a brankář Reiser prokázal skvělý reflex a střelu chytil. Do další tutovky se dostal hlavičkující Vařil, když mířil k tyči a jako vítěz z tohoto souboje vyšel opět Reiser. Ve 35. minutě našel přesným pasem Kratochvíl na křídle Mášku a jeho centr Zušťák tlačil do branky, ale domácí brankář byl pozorný.

Ve 37. minutě se opět blýskl Reiser a to hned dvěma výbornými zákroky. Nejdříve zlikvidoval střelu Housky zblízka a hned vzápětí střelu Lišky.

Zušťák otevřel skóre

Úvod druhého poločasu se povedl Strakonicím. Ve 48. minutě proletěl centr Cibulky přes celé vápno, dostal se k Zušťákovi, který se v těchto situacích nemýlí, zpracoval, zamířil a Junior vedl.

Domácí byli tímto gólem zaskočeni, zpátky do hry je dostala vyrovnávací branka v 63. minutě. Po nepřehledné situaci ve vápně zakončil přesně Vařil. To domácí nakoplo a hned o dvě minuty později po jednom z dalších útoků a stříleném centru se radovali podruhé, když Gondek ve snaze odvrátit centr do bezpečí srazil míč hlavou za Reiserova záda.

Trenér Cimrhanzl ve snaze o vyrovnání vystřídal v krátké době tři hráče, ale domácí své vedení uhájili.


FK Olympie Týn nad Vltavou – FK Junior Strakonice 2:1 (0:0)

Góly: 63. Vařil, 65. vlastní Gondek – 48. Zušťák. Rozhodčí: Weidenthalerová - Novotný, Plaček. Žluté karty: 1:2 (28. Stoklasa - 20. Cibulka, 35. Dohonyi). Rohy: 5:5. Střely na branku: 7:3. Diváků: 170.

Sestava Strakonic:  V. Reiser – Cibulka, M. Šrámek (70. Ouška), Gondek, Kalianko – Dohonyi , Kratochvíl (73. Liška), Maršala (77. T. Kostka), Máška – V. Šrámek, Zušťák.

 
 
Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle