Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trhové Sviny daly Veselí pořádnou lekci

 
středa, 30. srpna 2017, 09:50

První zápas před domácími diváky se hráčům Lokomotivy s nováčkem I. A třídy moc nepovedl. A přitom prvních dvacet minut nic nenapovídalo konečnému debaklu.

Začali s chutí, ve středu hřiště dobře kombinovali a měli mírnou převahu. Ovšem vyložené brankové příležitosti si nevytvořili. Bylo tam několik náznaků šancí, ale ty dokázali hostující obránci v čele s gólmanem Vrábkem vždy zlikvidovat, případně v zakončení chyběla přesnost.

Hosté se postupně začali osmělovat a hrozili hlavně rychlými kontry. A po jednom z nich se ve 23. minutě ujali zásluhou Koláře vedení 0:1. A druhou branku Trhových Svinů přidal po zmatcích v domácím malém vápně ve 39. minutě Chromáček.

Do druhé půle nastoupili domácí se snahou ještě něco s výsledkem udělat, ale moc se jim nedařilo. Naopak soupeř využíval každé možné příležitosti k ohrožení veselské branky a rychlým přechodem do útoku se dostával do otevřené obrany a dokázal se i střelecky prosazovat. V 55. minutě zvyšoval L. Gažák na 0:3. O deset minut sice snížil z penalty Patrik Hájek na 1:3, ale závěr opět patřil hostům. Nejprve v 81. minutě se prosadil Šemro a na konečných 1:5 upravil v poslední minutě zápasu J. Gažák.


Lokomotiva Veselí n/L. - Spartak Trhové Sviny 1:5 (0:2)

Góly: 65. Hájek (pen.) - 23. Kolář, 39. Chromčák, 55. L. Gažák, 81. Šemro, 90. J. Gažák ml. Rozhodčí: Novotný – R. Mráz, Trkovský. ŽK: 1:1 (67. Kotyza – 74. Šemro). Diváci: 70.

Veselí: Hejl - Čížek, Koktavý, Jasenský, Fukal (37. D. Karták) – Kotyza, Doležal, Fichtner (78. Marcilis), Kolář – Ježek, Frejlach (59. Hájek). Trenér Václav Kotyza.

T. Sviny: Vrábek – Valut (37. J. Gažák), Ebenhöh, Petr, Novák – Kolář, Kodras (82. Randa), Chromáček, Švepeš (72. Šafránek) – Macák (69. Šemro), L. Gažák. Trenér: Martin Písko.

Napsal(a) Václav Havlíček | Foto Petr Vlasák