Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko přešlo přes Sedlčany hladce 5:0

 
neděle, 23. července 2017, 23:48

První soutěžní zápas nové sezony skončil pro nově tvořený celek druholigového Táborska vysokým vítězstvím. Na hřišti ve Vysokém Chlumci zvládl 1. kolo MOL Cupu s domácím Tatranem Sedlčany, jemuž uštědřil nepopulárního „bůra“.

Na hřišti minimálních rozměrů udávalo od začátku taktovku hry favorizované Táborsko. Jak má na soupeře vyrukovat favorit, bylo vidět po necelé půl hodině. Svěřenci Romana Nádvorníka si do té doby zajistili pohodový náskok 3:0.

„Hned od začátku bylo vidět, že hrajeme proti profíkům, měli rychlejší start na míč a pokoušeli se hrát hodně z první. My jsme po celý zápas bojovali a hrozili hlavně ze standardek. I při nich byl vidět rozdíl, zatímco naše s námahou vždy vyřešil brankář nebo beci, my jsme třikrát propadli,“ uznali Sedlčanští na klubovém webu.

Střelecky se chytil Zbyněk Musiol, který vsítil během sedmi minut dva góly. Další zásah přidal novic Václav Prošek. A když se ve 35. minutě trefil kapitán Jakub Navrátil, bylo zaděláno na debakl domácích.

Po změně stran podržel domácí brankář Glogar, který zlikvidoval Kučerovi penaltu a vzápětí i dorážku. Jediným střelcem druhé půle byl zástupce kapitána Aleš Nešický. Soupeře Táborských ve 2. kole určí los, který proběhne ve středu 26. července. Úřední termín je 9. srpna a poprvé se zapojí týmy z nejvyšší soutěže.

Tatran Sedlčany – FC MAS Táborsko 0:5 (0:4)

Góly: 19. a 26. Musiol, 20. Prošek, 35. Navrátil, 60. Nešický. Rozhodčí: Severýn – Nádvorník, Hájek. ŽK: 2:1 (Dvořák, Lípa – Navrátil). Diváků: 302.

Táborsko: Toma – Souček, Navrátil (46. Hell), Zavadil, Klusák – Kopřiva (46. Blecha) – Prošek (62. Peterka), Nešický, Kučera, Mysliveček – Musiol.

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař