Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

FOTO: Táborsko Spartě vzdorovalo, ale nakonec prohrálo 1:3

 
úterý, 4. července 2017, 21:43

Sympatická prohra. I tak se dá nazvat vystoupení A týmu FC MAS Táborsko v přípravném utkání na pražském Strahově proti Spartě. Táborsko „rudým“ v bílých dresech vzdorovalo, uhrálo poločasovou remízu, hodinu drželo krok, ale pak se přece jen prosadili Pražané.

Sparta šla do vedení po utěšené ráně Marečka, který střelou z 25 metrů nedal Tomovi šanci zasáhnout. Za hosty vyrovnal Klusák, kterého při odkopu napálil do nohou Frýdek a překvapený Koubek lovil míč ze sítě. Všemu ale předcházel pěkný brejk Táborska tažený Mrsićem. A Jihočeši v červenočerných barvách Tábora mohli jít do vedení, Prošek si naběhl na přihrávku za obranu a z voleje trefil břevno.

Po změně stran Sparta skórovala z penalty Lafatou, který potrestal Klusákův faul na Plavšiće. Třetí a poslední gól vítězů dal opět Lafata, kterému po kombinaci nezištně přihrál před prázdnou bránu v Táborsku dobře známý Vukadinović.

Táborsko se na Strahově prezentovalo dobrým výkonem a už vyhlíží sobotní turnaj O křišťálový pohár v Počátkách, kde ho po obědě čeká Vlašim. Dalšími účastníky 63. ročníku jsou Znojmo a Prostějov.

Hodnocení trenéra FCT Romana Nádvorníka: „Padesát, šedesát minut jsme byli Spartě vyrovnaným soupeřem. Hráli jsme dobře, dobře jsme se posunovali a vyplňovali prostory. Jen mi chyběl větší klid při rozehrávce. Zhruba do šedesáté minuty jsem byl s naším výkonem velice spokojen, i když Sparta měla trošičku více ze hry. Bohužel Klusák vyrobil ve druhém poločase hloupou penaltu, po níž šla Sparta do vedení 2:1. Do té doby nebyl mezi námi a ní velký rozdíl. Prošek za stavu 1:1 navíc trefil břevno, škoda, že nám to tam nepadlo. Nám v záběru trochu docházely síly, navíc jsme prostřídali a Sparta prokázala svoji kvalitu. Měli jsme tam ještě brejk Kopřivy na zkorigování, ale nedotáhli jsme ho do konce. Důležité je, že jsme na Strahově zanechali dobrý dojem.“

AC Sparta Praha - FC MAS Táborsko 3:1 (1:1)

Branky: 28. Mareček, 58. z pen. a 76. Lafata - 32. Klusák.

Sparta: Koubek (46. Dúbravka) - Karavaev, Štetina (78. Piško), Zahustel (46. Sáček), M. Kadlec (66. Vukadinović) - Frýdek, Mareček - Šural (69. Juliš), V. Kadlec (46. Plavšić), Vatajelu (79. Chvátal) - Lafata.

Táborsko: Toma – Souček (80. Peterka), Navrátil, Zavadil (60. Hell), Klusák – Kopřiva – Prošek (70. Vozihnoj), Nešický (60. Jakab), Kučera (75. Mysliveček), Mrsić (75. Veselý) – Vandas (46. Musiol).

 
 
Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle