Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Opava pokořila Táborsko. Dordević stačil jen snížit

 
sobota, 29. dubna 2017, 23:35

Na Soukeníku na sebe narazily dva celky vyznávající ofenzivní pojetí. Ambiciózní Opava, finalista Mol Cupu, čtyřikrát po sobě neprohrála a v dobré formě ji zastihl také duel s Táborskem.

Žádné taktické vyčkávání, hrálo se od prvních minut oboustranně aktivně. Kombinaci Javorka s Džafičem zastavila opavská obrana, průnik Smoly a zakončení do prázdné branky skončilo zdviženým praporkem asistenta rozhodčí. Ve 28. minutě už se Slezané radovali prvního gólu. Akci Smoly s Puškášem zakončil povedenou ranou z voleje Matěj Hrabina.

Vyrovnání měl na noze po centru Džafiće Musiol, ale opavský obránce na poslední chvíli odvrátil na roh. V závěru první půle zahrozil dvakrát kapitán Slezanů Žídek, mezi Tomovy tyče se netrefil.

Po změně stran si Opava vytvořila v přečíslení slibnou možnost, avšak Zapalač celou akci zazdil. Následně byl v šestnáctce faulován Smola a Jan Schaffartzik penaltu proměnil.

Táborští oživili hru dvojnásobným střídání a hostům zle zatápěli.  Čerstvý Krsta Dordević po deseti minutách na trávníku snížil hlavou. Vyrovnat mohl další náhradník Klusák, ale nedokázal zblízka dopravit míč do sítě. Neujala se ani Javorkova rána a na Džafičův centr nedosáhl Dordević. Stav se nezměnil a Opava si upevnila třetí místo.

FC MAS Táborsko – Slezský FC Opava 1:2 (0:1)

Góly: 78. Dordević – 29. Hrabina, 58. (pen.) Schaffartzik. Rozhodčí: Berka – Vodrážka, Petřík. ŽK: Džafić, Zavadil, Hanzlík, Běloušek – Radić, Smola, Mozol. Diváků: 713

Táborsko: Toma – Navrátil, Zavadil, Běloušek, Hanzlík – Ciku (69. Dordević), Džafič, Kučera, Nešický (69. Mršić) – Javorek, Musiol (55. Klusák). Trenér: Roman Nádvorník.

Opava: Fendrich – Simerský, Radić, Žídek – Hrabina, Mozol (83. Kuzmanović), Schaffartzik, Čelůstka (87. M. Helebrand) – Zapalač, Smola, Puškáč (74. Jurečka). Trenér: Roman Skuhravý.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle