Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo podpoří pěstounské rodiny, děti si z utkání s Olomoucí odnesou zážitek i dárky

 
pátek, 7. dubna 2017, 20:50

Fotbalové Dynamo při sobotním utkání s Olomoucí podpoří pěstounské rodiny. Děti se na fotbal podívají zdarma, před začátkem utkání získají zážitek při zavádění hráčů a v poločasové přestávce si pak převezmou dárky, které pozvaným pěstounským rodinám věnovala společnost BAMBULE KRÁLOVSTVÍ HRAČEK.

Fotbalový klub SK Dynamo České Budějovice se snaží pomáhat mimo fotbalové trávníky tam, kde je to potřeba. „Někteří možná vnímáme funkční rodinu jako samozřejmost. Bohužel ne všechny děti ale mají možnost vyrůstat se svými rodiči. Oceňujeme tak všechny rodiče, kteří dokáží přijmout děti do pěstounské péče a starat se o ně jako o své vlastní,“ uvádí Martin Vozábal, člen představenstva a generální manažer SK Dynamo.

Dynamo se tak rozhodlo věnovat své nejbližší domácí utkání na podporu pěstounských rodin. Nevšední zážitek děti zažijí před samotným utkáním, kdy budou moci nastoupit na trávník společně se samotnými fotbalisty. V přestávce utkání se pak mohou těšit na převzetí dárků a hraček, které jim věnovala společnost BAMBULE KRÁLOVSTVÍ HRAČEK.

S organizací zápasu a pozváním pěstounských rodin Dynamu výrazně pomohl Jihočeský kraj. „Jihočeský kraj vítá podporu pěstounských rodin formou sportovních akcí, kterých se jejich děti mohou dokonce aktivně účastnit. Krajský úřad podporuje pěstounské rodiny, organizuje pro ně pravidelně každým rokem setkání pěstounských rodin, kdy je pro děti taktéž připraven sportovní a zájmový program. Pěstouni poté mohou konzultovat s odborníkem své starosti a radosti, je jim nabídnuto vzdělávání a další potřebná pomoc,“ říká Lucie Kozlová, první náměstkyně hejtmana Jihočeského kraje, pod kterou oblast sociálních věcí v kraji patří.

Utkání 21. kola Fortuna národní ligy SK Dynamo České Budějovice – SK Sigma Olomouc se hraje na Střeleckém ostrově v sobotu 8. dubna 2017 od 12.30 hodin.

Spolupráce Dynama s pěstounskými rodinami tím však neskončí. Fotbalisté nabízí dětem navštívit trénink A-týmu, který naskýtá příležitost prohlédnout si kabinu mužstva, veškeré další zázemí fotbalového stadionu a také se osobně setkat se samotnými fotbalisty.

Napsal(a) SK Dynamo ČB | Tisková zpráva | Foto Jan Škrle