Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Daniel Souček z FC MAS Táborsko opět reprezentuje

 
pátek, 24. března 2017, 11:58

Mladý hráč A týmu FC MAS Táborsko Daniel Souček (ročník 1998) aktuálně pobývá na reprezentačním srazu národního týmu U19 ve slovácké metropoli Uherské Hradiště. Čeští junioři tam sehrají tři kvalifikační utkání s Maďarskem, Skotskem a Rakouskem.

V prvním duelu porazili Maďarsko 2:1 a Dan v utkání nastoupil zhruba na půl hodiny ve druhém poločase, když vystřídal Rezka. „Šel jsem na hřiště za stavu 2:1. Cílem bylo dobře bránit a udržet vedení, což se povedlo,“ uvedl Daniel Souček, který se dostal do jedné útočné akce. Po spolupráci s obráncem dostal míč do lajny, pokoušel se odcentrovat před bránu, ale maďarský stoper míč srazil na roh. „Trenér Jan Suchopárek nám poděkoval za předvedený výkon. Řekl, že je to dobrý vstup do kvalifikace,“ uvedl Daniel Souček. Druhý „mač“ se Skotskem čeká na mladíky v pátek.

Národní tým spí v hradišťském hotelu Koníček. Danovým spolubydlícím je Libor Holík z Karviné. „Jsem rád, že tu mohu být. Doufám, že se v reprezentaci udržím co nejdéle a budu pokračovat i ve starších kategoriích,“ přeje si odchovanec Slavie Praha. V Hradišti tým setrvá do pondělí, pak se Daniel opět připojí k mužstvu FC MAS Táborsko.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle