Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsku se nepovedl vstup do zápasu a odjelo z Třince s prázdnou

 
neděle, 12. března 2017, 12:18

Cíl neodjíždět z třineckého stadionu Rudolfa Labaje bez bodů se A týmu FC MAS Táborsko nepovedl. V podstatě rozhodla úvodní čtvrthodinka, kdy domácí tým dvakrát skóroval a pak už si do konce duelu výhru pohlídal.

Nejprve překonal brankáře Tomu v 9. minutě Motyčka po rohovém kopu a sérii odražených balonů. Táborsko neodklidilo míč do bezpečí a soupeř poměrně snadno skóroval. Ve 13. minutě si dal velmi smolný vlastní gól Toml, když ho trefila prudká křižná přihrávka domácích ve skluzu z levé strany. Teprve za stavu 2:0 začalo Táborsko zvedat hlavy a zejména Džafić chtěl svými střelami pohnout skórem ve prospěch hostí, ale nepodařilo se mu to.

Do druhé půle poslal trenér Nádvorník do zápasu dva čerstvé hráče, hru Táborska to okysličilo a zpřesnilo, mělo navrch, ale do velkých šancí se moc nedostávalo. Třinec byl totiž velmi pozorný, tvrdý a nadto si vypracoval další dvě šance, které buď zahodil nebo jim zabránil Toma. Blízko na snížení stavu byl táborský Kučera, ale jeho tzv. nalitou ránu, která by zřejmě skončila v bráně, obrana zablokovala. Táborsko se musí z prohry poučit a připravit se na nedělní domácí a také televizní duel s ambiciózní Olomoucí.

Hodnocení trenéra Táborska Romana Nádvorníka: „Do utkání jsme špatně vstoupili, nastal úplný opak toho, co jsme si řekli. Přitom jsme v prvních deseti minutách mohli jít několikrát do otevřeného prostoru, ale naši hráči bohužel situaci vyřešili špatnou přihrávkou. Třinec se pak dostal do hry, byl agresivnější a během dvaceti minut utkání rozhodl. Po přestávce jsme chtěli naši hru oživit, poslali jsme do pole dva nové hráče a později jsme ještě dali na hrot Mrázka, který je rychlostnější typ. Moc jsme chtěli dát kontaktní gól, ale musím říct, že Třinec hrál dobře a do šancí nás moc nepouštěl. Naopak my jsme měli štěstí, že jsme další dvě šance domácích přežili.“


FOTBAL TŘINEC – FC MAS TÁBORSKO 2:0 (2:0)

Góly: 9. Motyčka, 13. Toml (vlastní).

Rozhodčí: Váňa – Vitner, Fišer. ŽK: Motyčka, Dedič – Kalvach, Javorek. Diváci: 384.


Třinec: Paleček – Benetka, Čelůstka, Reintam, Bedecs, Stříž – Ižvolt (74. Vávra), Motyčka (87. Hošek), Krišto, Janošík (62. Šumbera) – Dedič. Trenér: Jiří Neček.

Táborsko: Toma – Zavadil, Navrátil, Toml, Klusák – Kalvach - Džafič, Nešický (46. Kučera), Javorek, Ciku (46. Souček) – Musiol (62. Mrázek). Trenér: Roman Nádvorník.


Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle