Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko chce v tabulce stoupat výše

 
pátek, 24. února 2017, 14:40

Se staronovým trenérem Romanem Nádvorníkem vstupuje do jarní části sezony druholigový A tým FC MAS Táborsko. Předseda představenstva klubu Jiří Smrž jeho příchod k týmu po třech letech na předsezonní tiskové besedě velmi uvítal.

„S panem Nádvorníkem byla nejlepší spolupráce, čímž ale neříkám, že s jinými trenéry byla špatná,“ uvedl Jiří Smrž, který se ještě krátce ohlédl za rokem 2016. Na jaře skončil A tým na pátém místě tabulky a na podzim se dostal do osmifinále Mol Cupu, když vyřadil Sigmu Olomouc. „Ani podzim nebyl úplně špatný,“ podotkl Jiří Smrž. S aktuálním dvanáctým místem, kde se mužstvo nachází před jarní části sezony, se ale nikdo nehodlá smířit. „Chceme v tabulce postoupit výše,“ prohlásil lodivod prvního mužstva Roman Nádvorník.

Stabilizace kádru a výkonnosti

V Táborsku došlo v kádru v zimě k řadě změn. „Z obranné čtveřice zůstal vlastně jen Navrátil, k němu jsme přivedli mladé, perspektivní hráče ve věku jedenadvacet až třiadvacet let. Ti tu podepsali dlouhodobé kontakty. Věřím, že to přinese úspěchy pro klub,“ uvedl Roman Nádvorník, podle něhož byla zimní příprava velice dobře poskládaná a zápasy se silnými soupeři ukázaly, na co je nutno se ještě zaměřit. Obměněný tým už začal potvrzovat svou sílu: „Pevně věřím, že dobré výsledky i výkony dokážeme přenést i do soutěže. Naším cílem je zlepšit ofenzivu i defenzivu,“ zdůraznil Nádvorník. Ten si jako hlavní cíl pro jaro vytyčil stabilizaci kádru a výkonnosti s vyhlídkou na sezonu 2017/2018.

Z dalších posil trenér zmínil dvě tváře ze Slavie Praha: brankáře Řeháka, krajního obránce či záložníka Součka, který nastupuje v reprezentaci U19. O góly by se kromě stávajícího útočníka Mrázka měl starat také Musiol, který se vrací do míst, která zná. V Táborsku totiž dříve působil.

Sezona pro Táborsko začne už ve středu 1. března, kde v Mol Cupu od 13 hodin přivítá na svém stadionu ligový Slovan Liberec. „Bude to pro nás prestižní konfrontace, kterou bychom chtěli vyhrát. Znamenalo by to pro nás další utkání s atraktivním soupeřem,“ přeje si hlavní kouč. Hned na Liberec naváže mistrák v sobotu 4. března od 14 hod. s Vítkovicemi, které bojují o záchranu soutěže. V tom vidí Roman Nádvorník největší složitost utkání. „Rozhodně nemáme na úvod jara lehký los, jak by se zdálo. Po Vítkovicích jedeme do Třince, který také potřebuje bodovat, a pak máme doma Olomouc, která prahne po postupu,“ vyjmenoval nejbližší soupeře Roman Nádvorník.

Kapitánem Jakub Navrátil

Ten jako nového kapitána vybral táborského odchovance Jakuba Navrátila, který ve své kariéře prošel např. tureckým Sivassporem. „Pro mě jako rodilého Táboráka je kapitánská páska určitá odpovědnost. Nechci se podepsat pod to, že by se tu hrál špatný fotbal. Také já kvituji příchod trenéra Nádvorníka, s nímž je výborná spolupráce, souhlasím s jeho názory na fotbal, líbí se mi jeho příprava,“ řekl kapitán.

Fotbalisté Táborska budou i na jaře domácí duely hrát na sezimovoústeckém stadionu Soukeník, ale brzy by chtěli druholigová utkání přenést do Tábora, ulice Kvapilova. „Byl bych rád, kdybychom tam už na jaře aspoň jeden zápas odehráli, zda se to povede, si nejsem ale jist,“ reagoval předseda představenstva Jiří Smrž. Nicméně ledy se hnuly, umělka je už pryč a na „Kvapilce“ se čeká, až vyroste zasetý trávník. První zápas se tu uskuteční nejspíše na prahu příští sezony.

Odchody: Peter Mráz – Jiskra Domažlice, Ivan Cíferský – Spartak Trnava, Jiří Froněk – FC Písek, Aleš Kočí – FC Písek, Marek Hovorka – ukončení kariéry ze zdr. Důvodů.

Příchody: Josef Řehák – hostování ze Slavie Praha, Daniel Souček – hostování ze Slavie Praha, Zbyněk Musiol – přestup z Vítkovic, Petr Zavadil – přestup ze Zlína, Martin Toml – přestup z Mladé Boleslavi, David Klusák – přestup z Jihlavy, Matej Mrsić – klub dolaďuje přestup z chorvatského NK Celje.

Druholigové jaro fotbalistů FC MAS Táborsko:

So 4. března: Táborsko – Vítkovice (14:00), So 11. března: Třinec – Táborsko (10:15), So 18. března: Táborsko – Olomouc (15:00), So 1. dubna: Frýdek-Místek – Táborsko (16:30), So 8. dubna: Táborsko – Sokolov (16:30), Pá 14. dubna: Znojmo – Táborsko (19:00), St 19. dubna: Táborsko – Ústí/L. (17:00), Ne 23. dubna: Ostrava – Táborsko (17:00), So 29. dubna: Táborsko – Opava (17:00), So 6. května: Pardubice – Táborsko (10:15), St 10. května: Táborsko – Prostějov (17:00), Ne 14. května: Dynamo ČB – Táborsko (17:00), So 20. května: Táborsko – Vlašim (17:00), So 27. května: Táborsko – Žižkov (17:00)

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Daniel Pekař