Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo nabírá kondici na soustředění v Třeboni

 
pondělí, 30. ledna 2017, 18:41

Českobudějovické Dynamo se v pondělí ráno přesunulo do nedaleké Třeboně, kde absolvuje od 30. ledna do 3. února náročné zimní soustředění.

Trenéři David Horejš s Jiřím Lerchem se zaměří především k nabírání fyzické kondice. V třeboňském sportovním areálu Na Hliníku je vše potřebné po ruce – umělka, hala, lázně. Po návratu se Dynamo střetne v sobotu 4. února 2017 na Složišti od 11 hodin s Viktorií Žižkov. 

V únoru zajíždí do Třeboně na soustředění také dorostenecké celky Dynama U16 a U17. Na rozdíl od staršího dorostu U19 je nečekají žádné patálie. Devatenáctka musela v minulém týdnu kvůli nevyhovujícím tréninkovým podmínkám soustředění v Prachaticích předčasně ukončit a připravovat se v domácích podmínkách na Složišti.

Třeboň objevují i v cizině

Prostředí města u rybníka Svět využívají v zimních měsících i renomované kluby. „Lázeňská Třeboň nabízí fotbalistům výborné podmínky. Mezi našimi klienty najdete zejména mládežnické a dorostenecké týmy ligových celků Sparty, Slavie, Zbrojovky, Bohemians, Viktorie Plzeň, stejně jako Slavoje Vyšehrad nebo mužstev z Rakouska a Německa. Věřím, že druholigové Dynamo se tady připraví tak, aby ještě promluvilo do bojů o postup," říká Antonín Jánský, ředitel hotelů Svět a Regent, které jsou od března 2015 součástí skupiny Koh-i-noor holding.

„Obrovskou výhodou je, že kvalitní zázemí mají sportovci doslova jako na dlani. Žádné přejezdy nebo náročné přesuny. Máme ojedinělou návaznost. Z hotelu to je do sportovní haly nebo na hřiště s umělou trávou pár kroků a do lázní Aurora stejně tak," dodává. Sportoviště patří TJ Jiskra a lázně městu. Hotel Svět pak zajišťuje ubytování, stravu a zázemí a pomáhá s rezervacemi. Po Dynamu do města přijede třeba na soustředění ženský fotbalový klub z Německa a dorostenci z nižších německých soutěží. „Takové možnosti ke sportovní přípravě se nenajdou všude a velmi mě těší, že Dynamo se k nám jako špičkový jihočeský klub vrací opakovaně," uzavírá Antonín Jánský.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle