Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sezona začíná, Táborsko jede do Hradce překvapit

 
čtvrtek, 27. července 2017, 09:48

Už v pátek 28. července od 18 hod. vstoupí A tým FC MAS Táborsko na půdě exligového FC Hradec Králové do nového ročníku Fortuna národní ligy. Přípravný týden začal pohárovým utkáním v Sedlčanech (5:0 pro Jihočechy), které splnilo účel.

„Věci, které jsme cvičili, jsme v reálu přenesli na hřiště. Někteří naši hráči měli po zápase menší nakopnutí, ale na pátek budeme připraveni,“ uvedl trenér FCT Roman Nádvorník. Ve středu se Táborsko dozvědělo, že jeho dalším pohárovým soupeřem bude v srpnu třetiligový celek FK Králův Dvůr. „Středočeši v minulém ročníku vyřadili dva ligové mančafty,“ připomněl Roman Nádvorník výhry „Králováku“ nad Teplicemi a Jabloncem.

Teď jsou ale myšlenky FCT upřeny na Hradec Králové. Tento týden jihočeské mužstvo už netrénovalo v takové intenzitě – tréninky se zaměřily na rychlostní prvky a taktické varianty.

První „mistrák“ bude mít úvodní hvizd už v pátek. Podle Romana Nádvorníka se ukáže až po utkání, zda to bylo dobře. „Raději bychom sice hráli o víkendu, ale to neovlivníme, ovlivníme jen to, abychom se na soupeře kvalitně nachystali,“ uvedl trenér FCT, který už na tiskové besedě minulý týden avizoval možný příchod posil. „Zatím nic aktuálního v tomto ohledu není. Nicméně stále hledáme, jak kádr posílit, ale do utkání v Hradci se to určitě nestihne.“

Podle Romana Nádvorníka je Hradec Králové v čele se zkušeným brankářem a kapitánem Ottmarem v pátečním střetnutí favoritem. „To je bez debat. Hrají doma, sestoupili z první ligy, kam se chtějí hned zase vrátit. Hradecký tým má kvalitu, my však uděláme všechno pro to, abychom tam překvapili a uspěli. Nepojedeme na východ Čech odevzdaní. Zápas nám jasně ukáže, jak na tom jsme,“ uvedl trenér Táborska, který má o první ostré sestavě zcela jasno a v hlavě nemá žádné otazníky.

Páteční duel bude řídit trio rozhodčích: Houdek – Mokrusch, Kubec.  Zápas uvidí Všesportovní stadion Malšovice na jihovýchodě od centra města.      

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle