Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

O účasti Čížové v ČFL rozhodnou sami hráči. Domácí stánek bude mít v Putimi

 
čtvrtek, 8. června 2017, 23:31

Příjemné starosti řeší po dobytí prvního místa v Čížové. V sobotu vyběhnou hráči Sokola na trávník jako čerství mistři divize a hlavním tématem následné dokopné bude řešení otázky, zda reflektovat na postup do ČFL či ne. A nejenom to. „Oslavy jsme ještě nepořádali, ty si necháváme až na sobotu po utkání s Admirou,“ podotkl Vladimír Vávra, duše mužstva.

Čížová naposledy vyhrála v Klatovech přesvědčivě 4:1 a čekala na klopýtnutí druhých K. Varů a třetího Motorletu. „Do Klatov jsme jeli s respektem, a to nejenom kvůli neúčasti několika hráčů základní sestavy. Ze západu Čech se body vozí těžko. Teď bude důležité nedělní utkání mezi Karlovými Vary a Motorletem. To by už mohlo rozhodnout o tom, jestli s předstihem vyhrajeme soutěž. Necháme se překvapit,“ řekl nám čížovský činovník Vladimír Vávra v sobotu.

Největší pronásledovatelé se druhý den rozešli smírně 2:2 a v penaltách získali Pražané bod navíc. „Nakonec nám ten výsledek mezi Karlovými Vary a Motorletem nahrál a s předstihem jsme získali divizní prvenství. Myslím si, že zaslouženě, máme výkonnostně nejvyrovnanější tým,“ poznamenal Vávra k síle čížovského kádru, v němž hrají prim kanonýr Jirouš (33 gólů), bývalý reprezentant Janda, Nečas, kapitán Held, Polodna a další. Tak zkušené a kvalitní mužstvo nemělo v divizi konkurenci.

Azyl najde Čížová v Putimi

Sobotní domácí střetnutí s Admirou Praha (13,30) bude pro čížovský tým rozlučkové. A to možná nejenom se soutěží, ale hlavně s místním hřištěm u vlakového nádraží, které bylo zatravněno v roce 1988. „Bude to nejspíš na delší čas poslední utkání na našem hřišti, od podzimu už nemáme povolení na něm hrát. Nutně potřebuje rekonstrukci včetně zázemí. Projekt už je připraven, musíme získat dostatek financí. Nejspíš zvolíme za domácí působiště Putim,“ prozradil čerstvou novinku, neboť se v zákulisí hovořilo o přechodu do Milína u Příbrami. Aktuálně tedy platí azyl v areálu Sokola Putim, účastníka I. B třídy.

Tématem číslo jedna je v Čížové zvažování postupu do třetí ligy. Přijmout vybojovanou místenku do ČFL a stvrdit historický úspěch klubu postupem či zůstat na divizní úrovni, kterou mužstvo evidentně přesahuje. „Rozhodne se po sobotním utkání, jestli půjdeme výš nebo zůstaneme v divizi. Ještě před pečením selátka budou mít hráči schůzi, kde se sami rozhodnou. Za sebe můžu říct, že kdyby se rozhodli jít výš, šel bych do toho i já,“ nebránil by se Vladimír Vávra startu ve třetí nejvyšší tuzemské soutěži.

Proti Admiře budou Čížové chybět dvě největší hvězdy souboru Zdeňka Staroby. „Bohužel nenastoupí Janda ani Jirouš, který je po operaci kolena. Ale i tak věříme, že naše fanoušky potěšíme a všechny body zůstanou doma,“ věřil Vávra před loučením s čížovským trávníkem a oslavou divizního titulu. Doposud bylo nejlepším umístěním 4. místo v divizním ročníku 1999/2000 za éry ostrostřelce Josefa Gabča.

Z historie. Sokol Čížová ve své první divizní sezoně 1998/99. Zleva stojí předseda klubu Jozef Jevčák, Leoš Gornický, Miroslav Šíma, Hynek Rybák, Juraj Kobetič, Jiří Kunt, Tomáš Korbel, Martin Jevčák, Jiří Basaraba, dole Miroslav Mišjak, František Jakubec, Bedřich Hamsa, Roman Jelínek, Alexandr Bystrov, Pavel Stejskal. Trenérem byl tehdy zkušený kormidelník Václav Rys.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle