Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Čížové už první místo nikdo nevezme. Sestupová zápletka vrcholí

 
čtvrtek, 8. června 2017, 13:00

Dvě kola před koncem divize A se vyjasnilo na špici tabulky. Zaslouženým vítězem letošního ročníku se stal Sokol Čížová. Nahrál tomu vzájemný duel druhých K. Varů proti třetímu Motorletu. Jankov v zápase o všechno vysoko vyhrál v Rokycanech a záchranářské body získal i Č. Krumlovem s Ostrovem, který tím odsoudil k sestupu. Roudné přivezlo bod ze Sedlčan a jistotu účasti musí stvrdit v Sušici. Třemi góly se zaskvěli čížovský Radim Nečas (na jaře už podruhé) a Jan Šebelka z Jankova, jemuž se v útoku moc líbilo.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 28. KOLE DIVIZE A

FK Slavoj Č. Krumlov – FK Ostrov 2:0 (2:0)

Góly: 2. vlastní (Liška), 30. Wagner. Rozhodčí: Hurych – Musil, Opočenský. Delegát: Urban. ŽK: 1:2 (Klivanda – Liška, Diviš). Diváků: 153.

Č. Krumlov: Trnka - Švec, Kabele, Dudák, Mravec - Wagner, Novák, Tůma (80. Neckář), Persán (73. Strapek) - Klivanda, Babka. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Trnka, Klivanda, Novák.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Byl to boj o šest bodů. Působili jsme nervózněji, ale věděli jsme, že musíme vyhrát. Hosté měli hodně šancí, ale góly jsme dali my. Trnka prokázal svoji kvalitu, vychytal již třetí nulu za sebou, v záloze vynikal Novák a v útoku neúnavný Klivanda odvedl velký kus práce. To jsou tři naši stěžejní hráči, na kterých stojí mančaft."


SK Klatovy 1898 – Sokol Čížová 1:4 (0:1)

Góly: 87. M. Janda – 15. (pen.), 85. a 90. (+2) Nečas, 50. P. Janda. Rozhodčí: Aubrecht – Hányš, Nehasil. Delegát: Skála. ŽK: 4:2 (Sklenář, Dolanský, Mészáros, Krásný – Dvořák, Janoch). Diváků: 200.

Čížová: Satrapa – Janoch, Rozhoň, Pohnán, Held – Polodna, Dvořák, Kočí, Nečas – Chytrý (88. Mařík), Janda. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: Nečas, celý tým.

Vladimír Vávra, činovník Čížové: „Do Klatov jsme jeli s respektem, a to nejenom kvůli neúčasti několika hráčů základní sestavy. Ze západu Čech se body vozí těžko. Teď bude důležité nedělní utkání mezi Karlovými Vary a Motorletem. To by už mohlo rozhodnout o tom, jestli s předstihem vyhrajeme soutěž. Nakonec nám ten výsledek mezi Karlovými Vary a Motorletem nahrál a s předstihem jsme získali divizní prvenství. Myslím si, že zaslouženě, máme výkonnostně nejvyrovnanější tým.“


FC Rokycany – SK Jankov 0:4 (0:1)

Góly: 5., 64. a 73. Šebelka, 61. Beránek. Rozhodčí: Drábek - Čechlovský, Fojtík. Delegát: Řezáč. ŽK: 2:2 (Končal, Hereit - Šebelka, Mužík). Diváků: 228.

Jankov: Pavelec - Fajtl, Lošek, Kroneisl, Zajíc - Beránek (75. Bürger), Maršán (70. Kollár), Voráček, Mužík (90. Cimerhanzl) - Sedlic (81. Rytíř), Šebelka (90. Maurer). Trenér Ivo Čech.

Nejlepší hráči: Pavelec, Šebelka.

Ivo Čech, trenér Jankova: „Stále žijeme a bojujeme, přestože víme, jak jsou karty rozdané a jaký los ohrožené týmy mají. V Rokycanech jsme začali dobře a po dlouhé době vstřelili úvodní branku utkání, to bylo ale z naší strany vše. Do konce první půle jsme prakticky jen čekali, zda nás domácí potrestají za nedůslednost zejména při bránění standardních situací, kdy nás ve dvou případech podržel brankář Pavelec. Na samém konci jsme ale měli velkou možnost Sedlicem naše vedení navýšit. Ve druhé půli se nám podařilo hlavně díky Šebelkovi během deseti minut zápas rozhodnout, pak už jsme to celkem kontrolovali. Body krásné, ale určitě si na některé situace poukážeme, abychom se jich příště vyvarovali. Musím pochválit naše skvělé fanoušky, kteří na poslední autobusový výjezd s námi vyrazili. Byli neskuteční, vytrvale povzbuzovali po celých 90 minut a dotlačili hráče ke třem bodům. Velké díky od kabiny, obdivuhodný výkon, to se jen tak nevidí.“


Tatran Sedlčany – Malše Roudné 2:2 (1:1), penalty 7:6

Góly: 14. Němec, 54. Senft – 38. (pen.) O. Otepka, 51. Markytán. Rozhodčí: Slavíček – Stieber, Tryzna. Delegát: Krejčí. ŽK: 2:3 (Kvěch, Vystyd – Píša, Tušer, O. Otepka). Diváků: 345.

Roudné: Hřebejk – Kössl, Turek, Vogl, Průcha – Růžička, Tušer, O. Otepka, Vávra – Markytán, Píša. Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: Hřebejk, celý tým.

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Samozřejmě, že jsme chtěli získat všechny body, ale bohužel to nevyšlo. Domácí šli do vedení a museli jsme dohánět náskok. To se povedlo, když náš trestný kop srazil ve vápně jeden ze Sedlčanských rukou. A nařízenou penaltu bezpečně proměnil náš Ondra. Po akci Ládi Vávry, který se díky svému důrazu probojoval přes tři hráče, přihrál pod sebe Kubovi Píšovi, a ten našel Markytána, jsme šli dokonce do vedení. K naší škodě jsme ho neudrželi a šlo se na penalty. To je vždycky loterie, ve které jsme tentokrát nevyhráli. No, co se dá dělat, nakonec si vezeme aspoň bod. I ten je důležitý.“


Ostatní výsledky

SK Aritma Praha - MFK Dobříš 0:0, penalty 3:4.

FC Viktoria Mariánské Lázně - TJ Sušice 6:0 (3:0), 44. a 89. Kavalír, 26. Kravar, 36. Buršík, 47. Štěpán, 55. Sadílek.

FK Admira Praha - SK Senco Doubravka 2:1 (0:1), 49. Paťha, 88. Zahálka - 19. Brabec.

Napsal(a) Redakce | Foto David Štverák