Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Čížová má blízko k diviznímu triumfu. Vítězný comeback Rudolfa Otepky

 
čtvrtek, 1. června 2017, 06:50

Fotbalisté Sokola Čížová jsou krůček od historického úspěchu. V předehrávce porazili Jiroušovým hattrickem v rozmezí šesti minut (!) Aritmu Praha a udrželi si čtyřbodový odstup na K. Vary. Po půl roce naskočil do hry exligista a trenér Roudného Rudolf Otepka, který po podzimu ukončil kariéru. Ve středu zálohy dirigoval své svěřence přímo z trávníku a zásluhou dvou Markytánových gólů rychle po sobě získala Malše tři ze šesti potřebných bodů k udržení. Č. Krumlov si poradil s poslední Sušicí a posunul se před Jankov, který těsně podlehl Admiře Praha.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 27. KOLE DIVIZE A

Sokol Čížová – SK Aritma Praha 3:1 (3:0)

Góly: 37., 39. a 43. Jirouš – 90. Turák. Rozhodčí: Cihlář – Simbartl, Špindlerová. Delegát: Petera. ŽK: 1:4 (Kratochvíl – Pivrnec, Rybka, Modr, Turák). Diváků: 120.

Čížová: Satrapa – Janoch, Novák, Rozhoň, Held (87. Mařík) – Nečas (82. Pohnán), Dvořák, Kočí, Polodna – Jirouš (75. Chytrý), Janda. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: Jirouš, celý tým.

Vladimír Vávra, činovník Čížové: „V pátek jsme hráli zcela výjimečně. V sobotu mají na našem hřišti akci děti, tak jsme jim samozřejmě uvolnili termín. A co říct k utkání. Bylo to zasloužené vítězství, ve kterém Jirouš prokázal svoje střelecké schopnosti. Dobře zahrál celý tým, který si svým výkonem zajistil další důležité vítězství nad nepříjemným soupeřem. Jedeme teď do Klatov, ty jsme doma zvládli 4:0. Určitě budou chtít odvetu, ale je na nás, aby neuspěly.“


Malše Roudné – FC Viktoria Mariánské Lázně 3:0 (0:0)

Góly: 60. a 62. Markytán, 88. Samek. Rozhodčí: Matoušek – Vnuk, Hádek. Delegát: Řezáč. ŽK: 1:2 (Tušer – Drahorád, Šaliga). Diváků: 100.

Roudné: Hřebejk – Kössl (88. Zíka), Vogl, Tušer, Turek – Růžička (88. Budín), R. Otepka, Vávra (58. Samek) – Píša, Markytán (90. Tibitanzl). Hrající trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: celý tým.

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Musím kluky pochválit, že nakonec ze sebe setřásli špatný výsledek z Krumlova. V týdnu jsme si sedli, něco si řekli a výsledkem bylo odhodlání udržet v Roudném divizi. Nakonec to splnilo očekávání. Rozhodl jsem se nést na trh i svoji kůži, takže jsem nastoupil i v tom vražedném horku. Nebylo to snadné rozhodnutí, protože věk člověk nezastaví, ale to kluci viděli a pomohli mi. Sice ze začátku bylo znát, že v hlavách ještě pořád z porážky v Krumlově něco zbylo, ale postupně se toho zbavili. Měli jsme i několik příležitostí, ale třeba při jedné z nich Tušer po signálu ze standardky přestřelil branku z hranice penalty. Byly i další, ale první poločas nakonec skončil bez branek.
V kabině jsem klukům připomněl, co jsme si řekli v týdnu, že nás ještě čeká dlouhá cesta k našemu cíli. A musíme začít tím, že body z tohohle zápasu zůstanou doma. Nebylo to řečeno takhle vznešeně, ale asi to zabralo. Nakonec se zase dvakrát střelecky připomněl Markytán a uspěl i zatím dorostenec Samek. Opravdu v tom vedru podali kluci bojovný a kvalitní výkon, body byly zasloužené.
V neděli jedeme do Sedlčan, kde to nebudeme mít vůbec jednoduché. Ty naposledy prohrály v derby s nedalekou Dobříší. Doma to budou chtít nahradit, navíc tam vždy mají skvělé publikum, které chodí na fotbal v hojném počtu. Určitě vytvoří bouřlivou atmosféru, ale to by naši kluci mohli mít za odměnu. To se líp hraje. Sestavu si ujasníme během týdne.“


SK Jankov - FK Admira Praha 0:1 (0:1)

Gól: 30. Zahálka. Rozhodčí: Hodek - Mudra, Pastyřík. Delegát: Ploch. ŽK: 2:1 (Kroneisl, Voráček - Majer). Diváků: 158.

Jankov: Pavelec - Fajtl, Lošek, Kroneisl, Zajíc - Rytíř (46. Beránek), Maršán (78. Maurer), Voráček (78. Jirkovský), Mužík - Sedlic, Šebelka (90. Cimerhanzl). Trenér Ivo Čech.

Nejlepší hráči: celý tým, Lošek.

Ivo Čech, trenér Jankova: „Věděli jsme, že nás čeká velmi těžký soupeř. Přestože jsme bodově neuspěli, nemám moc co klukům vytknout, chybovali jsme při autovém vhazování a soupeř to potrestal, nastřelil v průběhu zápasu ještě břevno, ale jinak jsme Admiře moc nedovolili. My hráli na hranici našich možností, všichni na hřišti dřeli, bohužel to nestačilo, měli jsme tam nějaké závary, kde nechybělo mnoho k vyrovnání. Utkání a zejména 22. minuta hry opět ukázala, že před měsícem se něco zlomilo a faul v pokutovém území hostí zůstal nepotrestán, asi to tak má být. Zbraně neskládáme, myslím, že se to ještě zamotá, škoda absencí, Smékal, Bürger, Pancíř, Popelka a Kollár nám určitě chybí.“


TJ Sušice – FK Slavoj Č. Krumlov 0:2 (0:1)

Góly: 35. Kabele, 49. Dudák. Rozhodčí: Leška – Lafek, Krejsa. Delegát: Míka. ŽK: 4:1 (Gill, Szedmák, Skála, Vrhel – Persán). Diváků: 80.

Č. Krumlov: Trnka – Švec, Kabele, Dudák, Svoboda – Persán (88. Strapek), Novák, Tůma, Babka – Klivanda (90. Hofmann), Beránek (76. Neckář). Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Trnka, Kabele, Dudák, Klivanda, celý tým.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „I když je Sušice na posledním místě, opět se představila sympatickým výkonem. Má běhavý tým, který ale inkasuje po naivních chybách. Musím pochválit naše kluky, kteří i v tom hrozném horku podali kvalitní výkon a dokázali zvítězit. Musíme zisk ze Sušice potvrdit v sobotu doma proti Ostrovu. A to nebude jen tak, protože teď porazil i Karlovy Vary. Snad se nám povede jejich choutky na body zarazit. Pořád není konec a stále musíme bojovat.“


Ostatní výsledky

FK Motorlet Praha - FC Rokycany 3:1 (0:1), 68. Sodoma (pen.), 80. Měska, 82. Zdichynec - 24. Kořínek.
SK
Senco Doubravka - SK Klatovy 1898 1:2 (1:0), 12. Brabec - 56. Mészáros, 78. Kotrba.
FK Ostrov - 1. FC Karlovy Vary 3:2 (2:1),
18. Rašman, 30. Diviš, 81. Matoušek - 11. Dřížďal, 64. Psohlavec.
MFK Dobříš - TJ Tatran Sedlčany 1:2 (1:0), 31. Šrain - 62. Kdolský, 64. Senft.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle