Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bleskový hattrick Jirouše. Desáté jarní vítězství brala Čížová s Aritmou

 
pátek, 26. května 2017, 21:39

Pražská Aritma bývá nebezpečným protivníkem, ať hraje doma nebo venku. Svoji pověst chtěla potvrdit i v páteční předehrávce divize A v Čížové, ale na rozjeté Jihočechy si nepřišla. Ti si vybojovali v závěru prvního poločasu luxusní náskok Jiroušovým hattrickem během šesti minut, který potom s přehledem kontrolovali.

Ovšem pouť za vítězstvím nebyla nikterak snadná, jak by snad napovídal konečný výsledek. Cesta ke Starečkově brance byla často zarúbaná a projít koncentrovanou obranou vůbec nebylo snadné. Domácí více než půlhodinu hledali trasu, kudy by se mohli ke Starečkovi nějak dostat, ale po půlhodině hry ji konečně objevil Jirouš.

Ten ve 37. minutě za vápnem napřáhl a po zásahu na svou pravou ruku byl gólman Pražanů bezmocný – 1:0. Ovšem ještě předtím už dokázal vytáhnout téměř zázračný zákrok, kterým vytěsnil mimo tyče své branky dalekonosnou střelu Dvořáka. A na druhé straně těsně nato zazářil i čížovský strážce svatyně Satrapa, který reflexivně vyrazil nohou pokus hostů.

Jiroušovo představení

Samozřejmě, že Jihočeši si byli vědomi toho, že jednogólový náskok toho moc nezajišťuje a zodpovědnost za větší klid na sebe vzal opět zkušený Martin Jirouš. Vůbec, první poločas patřil hlavně jemu. Ve 39. minutě využil nabídky Jandy a ranou z voleje zavěsil pod víko – 2:0. A svůj hattrick završil těsně před přestávkou po samostatném úniku. Byl sice faulován, ale zákrok ustál a uzavřel poločasové skóre – 3:0. Střelecké konto rozšířil už na 33 zásahů!

Po přestávce fotbal už možná zákonitě ztratil své tempo. Domácí se nikam nehnali a hlídali si náskok. Na druhou stranu se hosté sice snažili snížit, ale hráči Čížové jejich tužby drželi na uzdě. Takže hra probíhala většinou ve středu pole.

Dohrávalo se spíš jenom z povinnosti a diváci se už tolik nebavili. Hosté strážili střelce tří gólů Jirouše jako oko ve své hlavě, takže nakonec střídal a trenér Staroba dal příležitost na jeho postu Chytrému. Pohodu Jihočechů a naději Satrapy na vychytanou nulu zrušil v 90. minutě Turák, který po střele nakonec přece jenom dopravil míč za záda čížovského gólmana – 3:1. To ale Čížovou nemuselo mrzet, tři body zůstaly doma.

Vladimír Vávra, činovník Čížové: „V pátek jsme hráli zcela výjimečně. V sobotu mají na našem hřišti akci děti, tak jsme jim samozřejmě uvolnili termín. A co říct k utkání. Bylo to zasloužené vítězství, ve kterém Jirouš prokázal svoje střelecké schopnosti. Dobře zahrál celý tým, který si svým výkonem zajistil další důležité vítězství nad nepříjemným soupeřem.“


SOKOL ČÍŽOVÁ – SK ARITMA PRAHA 3:1 (3:0)

GÓLY: 37., 39., 43. JIROUŠ – 90. TURÁK.
ROZHODČÍ: CIHLÁŘ – SIMBARTL, ŠPINDLEROVÁ. DELEGÁT: SCHRÖTTER. ŽK: 1:4 (KRATOCHVÍL – PIVRNEC, RYBKA, MODR. TURÁK). DIVÁKŮ: 120.


ČÍŽOVÁ: SATRAPA – JANOCH, ROZHOŇ, NOVÁK, HELD  (87. MAŘÍK) – POLODNA, KOČÍ, DVOŘÁK, NEČAS (82. POHNÁN) – JANDA, JIROUŠ (75. CHYTRÝ). TRENÉR ZDENĚK STAROBA.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle