Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová uspěla v Jankově, ale v závěru měla namále

 
středa, 17. května 2017, 20:18

Dohrávku 23. kola divize skupiny A si v jankovské Precis aréně vzaly na starost jihočeské kluby z Jankova a Čížové. Každý potřeboval body jako sůl, jen z rozdílných důvodů. Domácí bojují o udržení čtvrté nejvyšší tuzemské soutěže, hosté mohli v případě plného bodového zisku odskočit v čele tabulky svým pronásledovatelům na čtyři body.

Favoritem byla bezesporu Čížová, navíc když trenéru Čechovi chyběli klíčoví hráči Smékal s Bürgerem. A kvalita se na hřišti projevila hned od úvodních minut. Domácí se prezentovali ustrašeným a bojácným dojmem, kdežto hráči Čížové byli plni elánu a na hřišti si dělali v podstatě, co chtěli.

Ve 4. minutě po Jandově zakončení uchránil čisté konto parádním zákrokem Hejníček, ale v 16. minutě už kapituloval, když chybu Popelky využil Jirouš k vysunutí exslávisty Petra Jandy a ten zachoval klidnou hlavu - 0:1. V 26. minutě se prosadil Martin Jirouš a s domácími bylo zle - 0:2.

Druhý poločas zpočátku vypadal poklidně, vše změnila 62. minuta a standardní situace Jankova. Sedlicův centr hlavou usměrnil do sítě Martin Popelka a zadělal na drama - 1:2.

Domácí tým vycítil proti laxně hrajícím hostům šanci a nebyl daleko vyrovnání. Jenže velmi špatně pískající trojice nejprve vytáhla faul na Voráčka mimo vápno a v samém závěru, kdy další Popelkovo zakončení vytáhl Satrapa famózně na břevno, nedovolili domácím dorážku pro údajný útočný faul. Jankov na body nedosáhl především díky mizerné první půli.

SK Jankov – Sokol Čížová 1:2 (0:2)

Branky: 62. Popelka – 16. Janda, 26. Jirouš. Rozhodčí: Cihlář – Duda, Langmajer. Delegát: Bláha. ŽK: 2:2 (Maršán, Lošek – Janoch, Nečas). Diváci: 118.

SK Jankov: Hejníček – Fajtl (83. Cimerhanzl), Lošek, Popelka, Zajíc – Pancíř (70. Šebelka), Maršán (58. Kollár), Voráček, Rytíř – Mužík, Sedlic. Trenér Ivo Čech.

Čížová: Satrapa – Janoch, Rozhoň, Novák, Pohnán – Zahrádka (74. Zikmund), Dvořák, Polodna, Janda, Nečas (90. Chytrý) – Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: Voráček – Janda, Dvořák.

 
 
Napsal(a) SK Jankov | Foto Jan Škrle