Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Hladká výhra Čížové a třígólový zvrat Jankova

 
středa, 17. května 2017, 16:18

Lídr z Čížové si připsal ve víkendové divizi povinné body proti Sedlčanům, když do přestávky nastřílel čtyři z pěti gólů. Jankov nepokazil narozeniny trenéra Iva Čecha a po nepříznivém stavu 0:2 zavelel k vítěznému obratu. Naprázdno tentokrát vyšli doma malšané, s K. Vary sehráli vyrovnanou partii, ale smolně prohráli. Č. Krumlov v notně oslabené sestavě nechal body v Mar. Lázních. Divize pokračuje už ve středu dohrávkou v Jankově, další derby je na pořadu v pátek v Č. Krumlově.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 25. KOLE DIVIZE A

Sokol Čížová – Tatran Sedlčany 5:0 (4:0)

Góly: 11. a 29. Janda, 23. Nečas, 39. Jirouš, 85. Polodna. Rozhodčí: Brychta – Kvaček, Svoboda. Delegát: Skála. ŽK: 1:1 (Dvořák – Vystyd). Diváků: 200.

Čížová: Satrapa – Pohnán, Novák, Rozhoň, Held (41. Janoch) – Zahrádka, Dvořák, Polodna, Nečas – Jirouš, Janda (76. Zikmund). Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: Janoch, celý tým

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Nezačali jsme sice nejlépe, ale do třicáté minuty jsme vytěžili z minima maximum. Z pěti střel v první půli jsme dali čtyři góly. Druhý poločas byl relativně klidný. Chtěli jsme zápas dohrát v klidu a nezranit se, protože máme před sebou náročný program. Před přestávkou vystřídal Held, jehož tahal sval. Místo něj dostal šanci Janoch a druhý poločas odehrál velice slušně. Už ve středu náš čeká dohrávka v Jankově a v sobotu jedeme do Dobříše. Jdeme zápas od zápasu a uvidíme, co z toho bude.“


FC Viktoria Mariánské Lázně – Slavoj Č. Krumlov 3:0 (2:0)

Góly: 9. a 54. Kavalír, 30. Kafka. Rozhodčí: Kříž – Košan, Melničuk. Delegát: Novotný. ŽK: 0:1 (Babka). Diváků: 225.

Č. Krumlov: Trnka – Švec, Kabele, Dudák, Mravec (7. Hofmann) – Sekyra, Babka, Wagner, Persán – Neckář, Klivanda. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: nikdo.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Nedá se nic dělat, naše oslabené mužstvo prostě tentokrát soupeři nestačilo. Chybělo dost hráčů základní sestavy, s nimi bychom tu nějaký ten bod uhráli. Scházeli nám zranění Svoboda, Tůma, Beránek i distancovaný Novák. Navíc se už v 7. minutě zranil Mravec. Příležitost dostali mladší, ale to se zákonitě muselo odrazit i na výkonu celého týmu.  Domácím tam prakticky padlo všechno, co namířili mezi tyče. My jsme měli i trochu smůly. Jediné pozitivum snad je to, že si mladíci vyzkoušeli, co divize vlastně obnáší.“


Malše Roudné – 1.FC Karlovy Vary 1:2 (0:1)

Góly: 51. Růžička – 23. vlastní (M. Otepka), 69. Geňo. Rozhodčí: Szikszay – Duda, Pastyřík. Delegát: Bláha. ŽK: 4:2 (Turek, Kössl, M. Otepka, O. Otepka – Psohlavec, Geňo). Diváků: 130.

Roudné: Hřebejk – Kössl, M. Otepka, Průcha (46. Vogl) – Růžička, Turek, Tušer (83. Bartoš), O. Otepka, Vávra – Píša, Markytán (81. Samek). Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: celý tým.

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „S postupem času se emoce přece jenom zklidnily. Ale myslím si, že na body jsme měli. Věděli jsme, co nás čeká. Viděli jsme zápas Varů s Krumlovem, i když tam Západočeši nebyli kompletní. Proti nám už to neplatilo. Odehráli jsme minimálně rovnocennou partii i přes nesporné soupeřovy kvality. Náš výkon se přitom ve druhém poločase po vystřídání zlepšil. O výsledku nakonec asi rozhodly dva důležité momenty. V tom prvním to byla naše hrubka, kdy jsme měli mít balon pod kontrolou. To se nestalo, přišli jsme o míč a pak v návaznosti přišly i další chyby. Ten nešťastný konec s vlastní brankou už byl jejich následek. Ten druhý přišel při našem následném tlaku. Píša měl obrovskou šanci, ale jeho střela, kterou vyslal, skončila nad brankou. A hosté trestali gólem Geňa. Závěr zápasu patřil zase nám, dokonce jsme mohli kopat penaltu, ale rozhodčí ji nepískal. Takže jsme nakonec vyšli naprázdno. V pátek nás čeká zajímavé derby s Krumlovem, ve kterém jde o šest bodů. Škoda, že Jihočeši se musí prát o body mezi sebou, zvlášť v postavení v jakém jsou. Víme, že Krumlov se na Roudné dokáže vytáhnout, ale věřím, že kluci to zvládnou a body budou naše.“


SK Jankov - SK Aritma Praha 3:2 (1:2)

Góly: 34. Bürger, 57. Popelka, 73. Šebelka - 14. Rybka, 22. Gajecký. Rozhodčí: Krejsa - Duchoň, Tesař. Delegát: Havránek. ŽK: 3:2 (Rytíř, Popelka, Bürger - Hrabák, Glasnovič). Diváků: 188.

Jankov: Pavelec - Cimerhanzl (37. Pancíř), Popelka, Kroneisl, Zajíc - Bürger, Maršán, Kollár, Rytíř (85. Fajtl) - Mužík (88. Voráček), Šebelka (78. Sedlic).

Nejlepší hráči: Bürger, Šebelka.

Ivo Čech, trenér Jankova: „Začali jsme utkání s Aritmou velmi špatně, jako by to měl za nás odehrát někdo jiný, hodně řečeného z přípravy na zápas jsme nechali v šatně. A soupeř nás trestal, navíc přesně ze situací, na které jsme hráče připravovali, tedy centrované míče a tlak ve vápně. Za stavu 0:2 to nevypadalo dobře, ale pomohlo nám snížení na rozdíl branky do přestávky i změna rozestavení. Po pauze už jsme byli myslím lepším týmem, a přestože hosté občas zazlobili, urvali jsme to i za velké pomoci našich fanoušků za tři body. Náročný týden pokračuje středeční dohrávkou s vedoucí Čížovou a musím konstatovat, že kádr se nám opět zúžil, minimálně o nejlepšího hráče tohoto zápasu Bürgera.“


Ostatní výsledky

FK Motorlet Praha - SK Klatovy 1898 6:0 (1:0), 36. (pen.) a 90. Sodoma, 53. Měska, 57. Hájek, 73. Pyšek, 80. Zdichynec, FK Ostrov - FK Admira Praha 0:2 (0:0), 70. Paťha (pen.), 79. Zahálka, SK Senco Doubravka - MFK Dobříš 1:3 (1:2), 20. Sýs - 16. a 65. Dort, 38. Maryška, TJ Sušice - FC Rokycany 1:5 (0:1), 56. Varga - 4. Grambal, 46. Černý, 50. a 62. Vileta, 90. Procházka.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle