Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trenér Jankova Ivo Čech dostal k narozeninám tři body s Aritmou

 
úterý, 16. května 2017, 12:41

V den šestačtyřicátých narozenin kormidelníka Jankova Ivo Čecha čekalo na jeho svěřence důležité utkání s pražskou Aritmou. Přestože si sami hráči byli vědomi důležitosti duelu, vlažnějším přístupem v úvodu utkání si cestu k vytouženým třem bodům značně zkomplikovali. Naštěstí ukázali správný charakter a výsledek zaslouženě otočili!

Otázkou bylo, jak si Jihočeši povedou bez svého nejlepšího střelce Tomáše Smékala, jenž laboruje s natrženým svalem. Po dvaadvaceti minutách by si na domácí celek vsadil asi jen málokdo, ale jankovští famózní obrat zvládli na jedničku.

První příležitost přišla už ve 2.minutě, když na kluzkém terénu obránce Zajíc netrefil centrovaný balón, čehož využil k nebezpečné střele hostující Junek, avšak nemířil přesně. Ani tato šance domácí neprobudila, a ti byli za svůj vlažnější přístup řádně potrestáni. Ve 14.minutě centroval z pravé strany Modr, uprostřed pokutového území si naběhl Ondřej Rybka a hlavou zajistil Aritmě vedení - 0:1. V 22.minutě přišel centr tentokrát z druhé strany, Vojtěch Gajecký ustál souboj s bránícím Kroneislem a zblízka propálil Pavelce - 0:2.

Aritma hrála dobře, sebevědomě, ale pak přišla 34.minuta a klíčový moment střetnutí. Šebelka se na levé straně uvolnil, poslal centr do pokutového území a Vojtěch Bürger vykřesal naději - 1:2. Hosté byli otřeseni, kdežto jankovských bylo rázem plné hřiště a ráz utkání dostal nový směr. V 42.minutě se po Pancířově přiklepnutí pokoušel o vyrovnání Roman Mužík, jehož střelu z velkého vápna gólman Stareček chytil. V samém závěru se po rychlém protiútoku neprosadil na druhé straně Ondřej Rybka, přesto jeho Aritma v poločase o gól vedla.

Druhý poločas patřil jednoznačně Jankovu. Ten byl za svojí aktivitu odměněn vyrovnávající trefou v 57.minutě, když si na rohový kop Jakuba Zajíce naskočil Martin Popelka a hlavou zavěsil pod břevno - 2:2. O dvě minuty později pálil tvrdě Martin Kollár (na snímku vpravo s Gajeckým), jenže mířil příliš vysoko. V 63.minutě měli domácí tutovku tutovek, na otočení výsledku to přesto ještě nestačilo. Roman Mužík přihrál do palebné pozice Janu Šebelkovi, který mířil do poloodkryté branky, ale fantastickým zákrokem se blýskl Jan Stareček a balón vyrazil na břevno. Následně odražený míč uklidil těsně vedle hostující branky střílející Marek Pancíř.

Domácí mančaft nepolevoval a kýženého rozhodujícího gólu se dočkal v 73.minutě. Kollár na polovině hřiště vybojoval míč, Zajíc poslal dlouhý pas za obranu, ten si našel Jan Šebelka, obešel gólmana a rozjásal Precis arénu - 3:2. A za další minutu měl další velkou příležitost Honza Šebelka. To dostal přesnou přihrávku od Jakuba Zajíce, levačkou pěkně vystřelil, ale dalším perfektním zákrokem ho vychytal Jan Stareček.

Přestože to bylo jen o gól, žádný vyhrocený nebo nervózní závěr k vidění nebyl. Aritma se proti dobře hrajícímu Jankovu do žádné šance nedostala a do hlavního města se tak vracela bez bodů.

Ivo Čech, trenér Jankova: „Začali jsme utkání s Aritmou velmi špatně, jako by to měl za nás odehrát někdo jiný, hodně řečeného z přípravy na zápas jsme nechali v šatně. A soupeř nás trestal, navíc přesně ze situací, na které jsme hráče připravovali, tedy centrované míče a tlak ve vápně. Za stavu 0:2 to nevypadalo dobře, ale pomohlo nám snížení na rozdíl branky do přestávky i změna rozestavení. Po pauze už jsme byli myslím lepším týmem, a přestože hosté občas zazlobili, urvali jsme to i za velké pomoci našich fanoušků za tři body. Náročný týden pokračuje středeční dohrávkou s vedoucí Čížovou a musím konstatovat, že kádr se nám opět zúžil, minimálně o nejlepšího hráče tohoto zápasu Bürgera.“

Závěrečná děkovačka hráčů Jankova se svými fanoušky je už tradicí.

SK Jankov - SK Aritma Praha 3:2 (1:2)

Branky: 34. Bürger, 57. Popelka, 73. Šebelka - 14. Rybka, 22. Gajecký. Rozhodčí: Krejsa - Duchoň, Tesař. Delegát: Havránek. ŽK: 3:2 (Rytíř, Popelka, Bürger - Hrabák, Glasnovič). Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 8:9. Rohy: 7:0. Diváci: 188.

Jankov: Pavelec - Cimerhanzl (37. Pancíř), Popelka, Kroneisl, Zajíc - Bürger, Maršán, Kollár, Rytíř (85. Fajtl) - Mužík (89. Voráček), Šebelka (78. Sedlic).

Aritma: Stareček - Baran, Troníček, Hrabák, Kozel - Junek, Ambrus, Modr, Podobský (72. Bogár) - Gajecký, Rybka (54. Glasnovič).

Nejlepší hráči: Bürger - Rybka, Stareček

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová/SK Jankov