Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Malšané mají radostnou pomlázku. V předehrávce přejeli Aritmu

 
pátek, 14. dubna 2017, 19:34

Na Velký pátek ucpané silnice zpozdily příjezd Pražanů, a tedy i začátek utkání o dvacet minut, což ale pranic neubralo na kvalitě divizní předehrávky. V ní se malšané vyvarovali hloupých chyb a po poctivém, bojovném výkonu slavili zaslouženou výhru.

Do první šance se sice dostal už ve 2. min. hostující Junek, ale jeho bleskový průnik do vápna na poslední chvíli domácí uhasili skluzem. Jak se ukázalo, víc možností do poločasu Aritma neměla. Malšané, potřebující nutně vyhrát, se brzy zbavili nervozity, a především díky velmi aktivnímu Ladislavu Vávrovi začali soupeře přehrávat.

Skóre otevřel v 19. min. David Růžička právě po centru Vávry a hned v další minutě opět po centru Vávry trefil Markytán tyč. Po půlhodině vytáhl gólman Stareček Vávrovu pumelici, po přihrávce O. Otepky, na roh. Výborný týmový výkon pak ještě do poločasu potvrdil druhým gólem Daniel Lerch dorážkou Růžičkovy střely.

Druhou a poslední šanci Aritma měla ve 47. min., kdy Tomíček trefil po závaru břevno domácí branky. Obavy z opakovaně slabších druhých poločasů, které je připravují o body, ale tentokrát malšané zahnali aktivní hrou. Dobrou příležitost nedotáhl v 53. min. do konce Píša, vzápětí dalekonosnou střelou roztleskal diváky Ondřej Otepka, který pak v 64. min. proměnil penaltu po sražení pronikajícího Vávry.

O výsledku bylo rozhodnuto, i když se ještě nejlepší hráč utkání Vávra ocitl ve stoprocentní šanci, ale sám před brankářem volil přihrávku na střídajícího novice Kořínka, leč ta byla slabá a adresáta nenašla. To ale nijak nezkazilo dojem ze zasloužené výhry domácích, kteří Pražany prakticky k ničemu neopustili. „Jsem moc rád, že jsme to konečně zlomili a získali tři body,“ řekl po utkání jeden z nejlepších domácích hráčů Ladislav Vávra.


MALŠE ROUDNÉ – SK ARITMA PRAHA 3:0 (2:0)

GÓLY: 19. RŮŽIČKA, 45. LERCH, 64. O. OTEPKA (11).

ROZHODČÍ: VNUK – MATOUŠEK, MATYŠ. DELEGÁT: RAUCH. ŽK: 2:1 (PÍŠA, SAMEK – P. VÁVRA). DIVÁKŮ: 110.


ROUDNÉ: HŘEBEJK – KÖSSL, M. OTEPKA, PRŮCHA – RŮŽIČKA (71. KOŘÍNEK), TUŠER, O. OTEPKA, LERCH (89. VOGL), L. VÁVRA (82. BUDÍN) – PÍŠA, MARKYTÁN (73. SAMEK). TRENÉR RUDOLF OTEPKA.


 
 
Napsal(a) Zdeněk Zuntych | Foto Michal Průcha