Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Žádný apríl, Č. Krumlov porazil favorizovanou Aritmu

 
sobota, 1. dubna 2017, 13:44

Pražané si zřejmě neuvědomili, že Krumlov už není žádný otloukánek, na kterého si snad mohli troufnout na začátku sezony. Od té doby uběhlo hodně času a muži trenéra Václava Domina už odvykli odevzdávat body po laciných chybách. Drží při sobě, a to je na hře i výsledcích znát.

Domácí se ještě před začátkem museli vyrovnat se zprávou, že stabilní gólman Trnka je po operaci a hrát nemohl ani Svoboda. Šanci tak dostali brankář Votýpka a pravý bek Švec. Zvlášť pro Votýpku to byl křest ohněm, když musel poprvé nastoupit proti tak kvalitnímu protivníkovi. Ale oba dva hráči se se svými úkoly vyrovnali více než úspěšně.

Očekáváné vzájemné oťukávání kvality soupeř trvalo necelou čtvrthodinu. To se dostal ve vápnu hostů k balonu Beránek. Při tom byl faulován a slavojáci kopali penaltu. Tu s trochou štěstí proměnil Jakub Kabele, když při ní trefil špičku nohy gólmana Starečka. Přesto se míč za brankovou lajnu došoural – 1:0.

Překvapení Pražani nemohli najít recept na obranu Jihočechů, takže se rozhodli pro dlouhé nakopávané balony, které ale s přehledem domácí likvidovali. Naopak ti si vytvořili před i po vstřeleném gólu několik dalších příležitostí, které ale dlouho nedokázali využít. Proti gólmanovi Aritmy neuspěli například Persán, Tůma či Wagner.

Přesto se ještě do poločasu díky kombinační hře stačil prosadit Jiří Carda ve 21. minutě. Novák nasměroval balon z rohu přesně na jeho hlavu a krumlovský forvard ho přeposlal do šibenice brankáře Starečka – 2:0.

Hosté se nepoučili ze svých herních neúspěchů ani po přestávce a pořád se pokoušeli prorazit dlouhými nakopávanými míči za krumlovskou obranu. A ta pokračovala ve své spolehlivé činnosti, takže snaha Pražanů díky ostražitosti krumlovských beků stále vycházela naprázdno.

V 52. minutě postihla Krumlov další citelná ztráta, když po zranění musel odstoupit Beránek. Ale mladíček Babka z Prachatic se plně naladil na vítěznou vlnu a kvalita hry tím neutrpěla.

Domácí se stále tlačili před velké vápno hostů a tlak přinesl i úspěch. Byl to asi nejkrásnější moment celého utkání, když Václav Novák obešel snad čtyři soupeřovy hráče a nakonec zahrál gólmanovi na housličky – 3:0.

Hosté vážněji zahrozili až dvě minuty před koncem, ale jejich příležitost s přehledem zlikvidoval. Votýpka. Toť byla labutí píseň Pražanů, Jihočeši zaslouženě porazili papírového favorita.

„Určitě jsme vyhráli zaslouženě. Aritma nás zjevně podcenila a potom nemohla najít způsob, jak na naši obranu vyzrát. Nenašli ho díky skvěle hrající obraně. Cennější tohle vítězství je o to, že jsme se ještě před zápasem museli vyrovnat s několika citelnými ztrátami. Ale musím pochválit hlavně oba kluky, kteří nahradili nemocné spoluhráče. Se svojí možná nečekanou úlohou se vyrovnali beze zbytku. A samozřejmě díky celému týmu, který konečně předvádí hru, která je zdobí, a na kterou má. V Klatovech bude naše defenziva pod velice silným tlakem, ovšem měla by i tam potvrdit svoji kvalitu," věřil krumlovský trenér Václav Domin.


FK SLAVOJ ČESKÝ KRUMLOV – SK ARITMA PRAHA 3:0 (2:0)

GÓLY: 12. KABELE (11), 21. CARDA, 78. NOVÁK.

ROZHODČÍ: PASTYŘÍK- MUDRA, HODEK. ŽK: 1:0 (WAGNER). DIVÁKŮ: 142.


Č. KRUMLOV: VOTÝPKA – ŠVEC, DUDÁK, KABELE, MRAVEC – PERSÁN (78. NECKÁŘ), NOVÁK, WAGNER (89. STRAPEK), TŮMA – CARDA, BERÁNEK (52. BABKA). TRENÉR VÁCLAV DOMIN.


Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle