Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Do Roudného přijede druhá Čížová. Lubomír Pintér sází remízu

 
pátek, 31. března 2017, 12:17

Jihočeské fanoušky bude určitě nejvíc zajímat atraktivní derby mezi Roudným a Čížovou. Domácí touží po dalším postupu v tabulce a hlavně napravení reputace po výpadku v Doubravce. Hosté pak stále bojují o prvenství s Karlovými Vary. Ovšem jako první vstoupí do bojů Krumlov, který přivítá protivnou pražskou Aritmu. Mimo kraj vyrazí jenom Jankov, do Ostrova. Proč tam nedohnat tříbodovou ztrátu na souseda? K tipování jsme vyzvali odborníka na slovo vzatého a našeho bývalého experta na divizi Lubomíra Pintéra (59).

Lubomír Pintér, rodák ze Skalné, patří delší dobu mezi trenérské legendy, který během své kariéry vedl řadu jihočeských týmů (mj. Roudné, Prachatice, Tábor, Č. Krumlov). A vůbec nedosahoval špatných výsledků. Na jeho metody občas hráči žehrali, ale úspěchy jim dřinu vynahradily. Svoje si občas pověděl i s rozhodčími, jeho hlas nešlo na hřišti přeslechnout. Po odchodu z krumlovského Slavoje po podzimu 2011 už nenaskočil do trenérského kolotoče.

V současné době se angažuje v plánském fotbalu. „Dělám předsedu SK Planá, přitom spolu s Láďou Fujdiarem trénuji přípravku a mladší žáky. Působím rovněž u mužů, ale spíš manažersky. Po skončení trenérské kariéry jsem už v tom nechtěl pokračovat, ale okolnosti a výbor mě donutily to změnit. Třikrát jsme postoupili, a mládež byla nutnost. Nyní jsem rád, že jsme to udělali, začínali jsme s dvanácti dětmi. Kluci, holky dohromady, kdo měl v Planý ruce, nohy. Nyní už máme asi pětadvacet dětí. Jezdí nám sem i Budějčáci i z okolí. Zrovna nedávno jsme registrovali čtyři hokejisty, kteří u nás chtějí kopat. Na vysvětlenou: Planá má asi 240 obyvatel, takže nic jednoduchého. Nyní je ve výstavbě lávka přes Vltavu u Meteoru, a já věřím, že přibydou potom další mládežníci. Máme štěstí, že nás starosta a zastupitelé obce hodně podporují, každý to tak nemá. Podpora mládeže je i ze svazu, to je fakt, ale já bych dělal méně konferencí a více podporoval malé oddíly. Stejně mi to připadá, že se tam přemoudřelí teoretici chodí jen vykecat. Zhusta to jsou lidé, kteří se ani nemůžou ohlédnout za svou prací, žádná tam není. A nyní k tipování,“ osvětlil svoje současné působení Lubomír Pintér, jenž letos v červnu oslaví kulaté šedesátiny. V Plané mj. hrají i synové Tomáš s Janem.

KOMPLETNÍ PROGRAM 19. KOLA DIVIZNÍ SKUPINY A:

1.dubna 10:15 1.FK Motorlet Praha – TJ Tatran Sedlčany

Rozhodčí: Nehasil Lukáš - Štěrba Václav, Štěrba Martin. Delegát: Řezáč Michal.

„Předpokládám, že domácí splní úlohu favorita, a zvítězí za tři body.“

Tip experta: 1

Tip redakce: 1

1. dubna 10:15 FK Slavoj Český Krumlov - SK Aritma Praha

Rozhodčí: Pastyřík Vladimír - Mudra Zdeněk, Hodek Jakub. Delegát: Krejčí Zdeněk.

„Tady netipuji, tady věřím ve tři body pro Slavoj, aby si mohli v restauraci „V ofsajdu!‘‘ zazpívat svou hymnu. Kluci špatně vůbec nehrají, chybí šutér.“

Tip experta: 1

Tip redakce: 1

1. dubna 15:00 FC Viktoria Mariánské Lázně - MFK Dobříš

Rozhodčí: Duchoň Ivo - Matoušek Lukáš, Vnuk Josef. Delegát: Eibl Vladimír.

„Tady mi vychází remíza, pro naše mančafty asi dobrá remíza. Penalty jsou pak loterie.“

Tip experta: 0

Tip redakce: 2

1. dubna 16:30 FC Rokycany - FK Admira Praha

Rozhodčí: Babka Ondřej - Štuk Jaromír, Šauflová Jana. Delegát: Rauch Pavel.

„Na Rokycany mám alergii, proto budu fandit Admiře. Pro naše mančafty zase dobře.“

Tip experta: 2

Tip redakce: 2

1. dubna 16:30 Malše Roudné - Sokol Čížová

Rozhodčí: Vrchota Jaroslav - Pečenka Jiří, Novotný Miroslav. Delegát: Kabyl Jiří.

„Asi remíza, ale tři body přeji domácím. Zelená, bílá proti zelená, bílá!“

Tip experta: 0

Tip redakce: 0

1. dubna 16:30 FK Ostrov - SK Jankov

Rozhodčí: Cihlář František - Kastl Jan, Hányš Martin. Delegát: Doubek Petr.

„V Ostrově jsem se jako mládežník něco nahrál. Byl to nepříjemný, nemilovaný soupeř. Většinu života už jsem Jihočech, tak budu fandit Jankovu. To bych nemohl „Venglošovi“ udělat. Ale bude to jen za dva body, po penaltách.

Tip experta: 0

Tip redakce: 0

2. dubna 10:30 1.FC Karlovy Vary - SK Klatovy 1898

Rozhodčí: Teuber Ivan - Vaňkát Zdeněk, Kapoun Michal. Delegát: Mrázek Miroslav.

„Tady asi není složité tipovat. Uspět ve Varech je hodně složité, sám jsem to párkrát zažil. Domácí snadno zvítězí.“

Tip experta:1

Tip redakce: 1

2. dubna 16:30 TJ Sušice - SK Senco Doubravka

Rozhodčí: Pečenka Jiří - Vrchota Jaroslav, Simbartl Václav. Delegát: Ploch Robert.

„Docela mě láká si tipnout nějaký bodový zisk domácích, přece jednou musí nějaký bod získat. Jestli to dokážou, tak by mohli mít i ten druhý za penalty. Přejme jim to.“

Tip experta: 0

Tip redakce: 1

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle