Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudenský David Růžička zkolaboval na Doubravce

 
pondělí, 27. března 2017, 23:38

Dvě těžké rány dostali malšané před nástupem do druhého dějství zápasu v Plzni na Doubravce, kde drželi domácí na uzdě, a stav byl 0:0. Nejprve přišli ve 44. minutě o vykartovaného Daniela Lercha a než skončila poločasová přestávka, zkolaboval David Růžička, který skončil v nemocnici na kapačkách.

V kabině se podle slov trenéra Rudolfa Otepky nedělo nic zvláštního. „O přestávce nikdo žádné problémy nehlásil, takže Růža normálně nastoupil i do druhého poločasu. Šel jsem normálně na lavičku a pak náš Ondra říkal, že viděl, jak se Růža necítí dobře, tak ho poslal za námi na lavičku. Pak zbělal a byl na zemi. Zavolali jsme raději sanitku, aby se nic neprošvihlo. Takových případů jsme viděli už víc. V nemocnici předběžně stanovili, že to bylo celkovým vyčerpáním,“ uvedl Otepka, proč byl 24letý záložník odvezen záchrankou do plzeňské nemocnice. „Po vyšetření tam měl ještě zůstat, ale na revers odjel s námi domů. Snad to nebude nic vážného, to mu přejeme všichni,“ dodal kouč Malše.

David Růžička k inkriminovanému momentu, o němž Jihočeský fotbal informoval již v sobotu, prozradil: „Během prvního poločasu jsem se cítil dobře, ale když jsem si pak o přestávce sedl v kabině, tak se mi začala točit hlava a necítil jsem se dobře. Ale normálně jsem měl nastoupit, až na hřišti mi Ondra Otepka řekl, ať si jdu raději sednout na lavičku, že se mu moc nezdám. Tam jsem ještě normálně došel, ale pak už to nešlo,“ popsal důvody kolapsu.

„Odvezli mě, vyšetřili a dali kapačku. Už tam jsem se cítil daleko líp, tak jsem jel raději s klukama domů. Počkali na mě, viděl jsem je rád. V pondělí jsem byl v Budějcích na vyšetření, měl bych už být v pořádku. Byla to jenom chvilková indispozice, fotbal už mám zase povolený,“ řekl nám Růžička před pondělním tréninkem.

Nepříjemná událost se projevila i na hřišti. Otřesení malšané oslabení neustáli, jen těžko se mohli plně soustředit na fotbal. Senco toho náležitě využilo a po poločasové přesilovce vyhrálo 4:0. V tomto případě ale platilo - body vem čert, zdraví je přednější.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle