Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Derby přesvědčivě ovládly Čížová a Roudné

 
úterý, 21. března 2017, 23:51

Dvě jihočeská derby skončila rozdílem tří gólů. Zatímco Čížová se rozjížděla v Krumlově pomaleji a až ve druhé půli jasně ovládla hru. U Malše bylo pro změnu za dvacet minut hotovo. Roudné vstřelilo dva rychlé góly a po proměněném trestném kopu krátce po změně stran se zbytek zápasu jen dohrával. Z dvojnásobné přesilovky už domácí nic nevytěžili.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 17. KOLE DIVIZE A

FK Slavoj Č. Krumlov – Sokol Čížová 1:4 (1:1)

Góly: 26. Carda – 56. a 75. Jirouš, 34. Zikmund, 68. Zahrádka. Rozhodčí: Šimek - Brychta, Matyš. Delegát: Sádovský. ŽK: 4:3 (Wagner, Svoboda, Kabele, Tůma – Nečas, Zikmund, Dvořák). Diváků: 157.

Č. Krumlov: Trnka – Kabele, Dudák, Svoboda, Mravec – Tůma, Wagner, Novák, Persán (80. Babka) – Carda (80. Neckář), Beránek. Trenér Václav Domin.

Čížová: Satrapa – Zahrádka, Novák, Zikmund, Held – Janda, Fenyk, Dvořák, Nečas (81. Pohnán) – Jirouš (83. Janouch), Polodna. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: Novák – Jirouš, Zikmund, Zahrádka, Janda.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Čížová dokonale potrestala naše chyby. První poločas jsme odehráli podle našich představ, škoda inkasovaného gólu po rohu a zahozené šance Wagnera. Po přestávce už ale bylo všechno jinak. Musím uznat, že soupeř má velice kvalitní mužstvo a na špici není náhodou. Dneska vyhrál zaslouženě.“

Vladimír Vávra, funkcionář Čížové: „V prvním poločasu to bylo celkem vyrovnané. Domácí bojovali, dokonce šli do vedení. My jsme ale naštěstí ještě do konce poločasu dokázali po rohu vyrovnat Zikmundem. Ale po přestávce už patřilo hřiště jenom nám. Nejdřív otočil skóre Jirouš, zvýšil Zahrádka a pak se ještě jednou trefil Jirouš. V sobotu přijedou Mariánské Lázně a naším cílem je samozřejmě domácí vítězství. Navíc by to potvrdilo i zisk tří bodů z Krumlova.“

Malše Roudné – SK Jankov 3:0 (2:0)

Góly: 3. Růžička, 19. Markytán, 53. O. Otepka. Rozhodčí: Simbartl - Cihlář, Babka. Delegát: Hanzal. ŽK: 0:4 (Maršán 2, Kollár, Bürger). ČK: 0:2 (51. Maršán, 63. Lošek). Diváků: 430. Domácí Píša nedal v 64. min. penaltu.

Roudné: Hřebejk - Kössl (83. Vogl), M. Otepka, Průcha - Růžička (73. Samek), Tušer, Lerch, O. Otepka, Vávra (83. Budín) - Markytán (81. Bartoš), Píša. Trenér Rudolf Otepka.

Jankov: Hejníček - Pancíř, Lošek, Cimerhanzl, Zajíc - Bürger (63. Rytíř), Maršán, Kollár (63. Šebelka), Mužík (82. Voráček) - Sedlic (85. Maurer) - Smékal (74. Fajtl). Trenér Ivo Čech.

Nejlepší hráči: O. Otepka, Vávra – Lošek.

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Připravovali jsme se poctivě. Chtěli jsme zápas rozhodnout co nejdřív, proto jsme zvolili ofenzivní rozestavení. Chtěli jsme soupeře donutit, aby neměl čas na kombinaci a byl nucen posílat dopředu jenom nakopávané balony. To se nám dařilo a šli jsme i do vedení. Při vší úctě k Jankovu, větší kvalita týmu byla na naší straně, přiměli jsme soupeře přijmout naši taktiku a byl pod naším stálým tlakem. Další kolo odehrajeme na Doubravce a rádi bysme konečně bodovali naplno i venku. Zatím se nám to nepodařilo. Tím by se nám povedlo i Doubravku dostihnout bodově. Takže to jsou dva naše veliké cíle, ale jiné si dávat nemůžeme.“

Ivo Čech, trenér Jankova: „Velmi málo si hráči z toho, co jsme jim před utkáním říkali, vzali s sebou na hřiště. Nebyli jsme dostatečně důrazní ani důslední, v tom nás domácí jednoznačně předčili. Měli velkou chuť a v rozhodujících momentech i potřebnou kvalitu. My jim to usnadnili několika chybami před důležitým prvním gólem, ten některé hráče nalomil ještě více, než byli již před úvodním hvizdem. Poměr střel na bránu po první půli byl stejný jako výsledek, tedy 2:0, spíše se totiž bojovalo ve středu hřiště a také se silným větrem. V poločase jsme si k dosavadnímu průběhu něco řekli, ale vše hned po pár minutách odstřelil kapitán Maršán, který se nechal nesmyslně vyloučit. Navíc za chvíli přišla další, podle mého přísná, červená karta pro velmi dobře hrajícího Loška a bylo po zápase. Mrzí mne hlavně ta vyloučení, resp. následné tresty a náš přístup k začátku utkání, takhle nelze uspět nikde. Roudné doma body neztrácí, vyhrálo zaslouženě, my se musíme dívat dál. Gratuluji domácím k odehrání zápasu bez obdržené žluté karty, to je při takovém utkání úctyhodné a přeji jim, aby získali body i s dalšími týmy z dolní poloviny tabulky.“

Ostatní výsledky

1.FC Karlovy Vary - MFK Dobříš 5:0 (3:0), 21., 30. (pen.), 55. a 75. Geňo, 25. Psohlavec, FK Ostrov – Tatran Sedlčany 1:3 (0:2), 81. Tolar - 14. Haas, 18. Němec, 50. Vystyd, FC Viktoria Mariánské Lázně - SK Senco Doubravka 2:0 (0:0), 50. Štěpán, 83. Sadílek, FC Rokycany - SK Aritma Praha 0:3 (0:2), 2. a 30. Rybka, 66. Junek, FK Admira Praha - SK Klatovy 1898 1:2 (0:1), 52. Nádeníček - 43. Dolanský, 82. Lukeš, TJ Sušice - FK Motorlet Praha 1:3 (1:2), 21. Vichr - 16. (pen.) a 38. Sodoma, 86. Lukič.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle