Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Obranný blok Jankova překonali Písečtí pětkrát

sobota, 18. února 2017, 20:30

V jiné roli se oproti předchozím duelům proti celkům z vyšších soutěží ocitli třetiligoví fotbalisté Písku, kteří v předposledním přípravném utkání před jarní částí České fotbalové ligy hostili na umělé trávě u Otavy divizního nováčka z Jankova.

Trenér domácích Ondřej Prášil věděl, v jakém duchu se bude utkání hrát, a proto svému týmu naordinoval velmi útočný systém s aktivní podporou krajních obránců.

Úvodní šanci sice měli hosté, ale jinak se hrálo v okolí jejich pokutového území. Před šestnáctkou ano, ale do vápna se žlutomodří s nebezpečnou příležitostí dostali až po dvaceti minutách hry, kdy se na pravé straně uvolnil Tomáš Froněk a naservíroval míč Martinu Voráčkovi. Ten však z první mířil pouze do rukavic gólmana. O minutu později se neujala efektní patička Filipa Vaňka po přihrávce Petra Řeháka a z nakrátko rozehraného přímého volného kopu se po odehrané půlhodině neprosadil ani Tomáš Froněk.

Z ojedinělého závaru před píseckým brankářem Jakubem Rondzikem však mohl jít do vedení Jankov. Jeden z pokusů hostujících hráčů skončil po Kollárově hlavičce na tyči a Smékalova dorážka šla těsně mimo.

Bez gólu se hrálo ještě ve 35. minutě po centru Martina Voráčka a nepřesné hlavičce Martina Helda, ale o pár okamžiků později se již domácí dočkali. Petr Řehák dostihl dlouhý pas ještě na hřišti. Poslal centrovaný míč na hranici pokutového území, kde si ho zpracoval Tomáš Froněk, který nekompromisně zavěsil - 1:0. Byl to jeho pátý gól ve čtvrtém zápase v dresu Písku a nemuselo zůstat pouze u něho, protože produktivní záložník neměl k zásahu daleko ani dvě minuty před poločasem.

Ještě jednu branku ale hráči FC Písek do přestávky stihli. Hned po rozehraném rohu po Froňkově předešlé akci dostal balón na kopačky zcela volný Filip Vaněk, který nemohl dělat nic jiného, než vystřelit a oslavit gól - 2:0.

Také druhá pětačtyřicetiminutovka se hrála převážně na polovině Jankova, a i když hosté několikrát dokázali proniknout do otevřené obrany, úspěchu se nedočkali. Zato Písečtí byli při chuti a prosadili se ještě třikrát.

Do střelecké listiny se v 63. minutě zapsal střídající Filip Řezáč - 3:0, po závaru v šestnáctce Jankova v 83. minutě dorážkou Martin Voráček - 4:0 a po kličce hostujícímu gólmanovi v 89. minutě znovu útočník Filip Řezáč - 5:0.

Ondřej Prášil, trenér FC Písek: „Po celých devadesát minut jsme dobývali bránu soupeře, což se nám povedlo celkem pětkrát, takže jsme spokojeni. Góly jsme sice dali spíše po rychlém přechodu do ne úplně zkonsolidované obrany, ale myslím si, že na závěr přípravy je to dobře. Pro kluky to bylo nové a bylo vidět, že s tím mají trochu problémy. Občas šli až moc do kombinace, ale zvládli to.“

Petr Maxa, asistent trenéra SK Jankov: „Ačkoliv tomu výsledek úplně nenapovídá, chce se mi věřit, že jsme byli Písku slušným protivníkem. Herní a fotbalovou stránkou se domácím nemůžeme rovnat. Zatímco někteří domácí borci mají ligové starty, v našem týmu je spousta kluků, kteří před dvěma, třemi lety hráli ještě I. B třídu. Kluky můžeme za snahu pochválit, ale bylo tam taky několik trestuhodných chyb. Například oba góly po rohových kopech byly naprosto strašné díky našemu nekoncentrovanému bránění. Tomu se musíme v budoucnu vyvarovat, to jsou hrozně laciné góly. Jinak jsme rádi, že jsme tento zápas s velice kvalitním soupeřem odehráli, přestože nám výsledkově toto utkání náladu po předchozích nevydařených duelech nikterak nezlepší. Pochválit bych chtěl mladého Martina Cimerhanzla, který si při absenci stoperů Loška, Popelky a Šulce vedl ve spolupráci s Kroneislem velmi dobře.“   

FC Písek – SK Jankov 5:0 (2:0)

Branky: 36. Froněk, 43. Vaněk, 63. a 89. Řezáč, 83. Voráček. Rozhodčí: Lepič – Jevčák, Toucha. Bez karet. Diváků: 50.

Písek: Rondzik – Hrachovec, Rendla, Holub, Řehák – Milec, Kočí – Voráček, Froněk, Vaněk – M. Held. Střídali: Řezáč, Zeman.

Jankov: Pavelec (46. Hejníček) – Fajtl (46. Jirkovský), Kroneisl, Cimerhanzl, Zajíc – Bürger (25. Pancíř), Maršán (67. Voráček), Kollár, Beránek (67. Šebelka), Mužík (59. Rytíř) – Smékal (54. Maurer).

 
 
Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama