Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov v přípravě nezvítězil ani na čtvrtý pokus. Obranu Hluboké nepokořil

 
pondělí, 13. února 2017, 16:41

Ani ve čtvrtém zimním přípravném duelu se SK Jankov nedočkal výhry. Sobotním zápasem s domácí Hlubokou uzavřel velmi náročný čtrnáctidenní blok zimní přípravy. Přestože v utkání samotném nebyla na hráčích divizního celku znát nijak zvlášť velká únava z náročného programu, výběru exligového trenéra Františka Cipra podlehli 0:1, když jedinou trefu v utkání zaznamenala opora zadních řad Hluboké Stanislav Legdan.

Oba celky postrádaly několik svých klíčových hráčů. Na domácí straně to byli Nitranský, Stráský nebo Tauber, hostům scházeli například Maršán s Kollárem a Loškem. Jankovští v zápase ukázali v plné kráse, kde je nejvíce tlačí bota. I přes znatelnou převahu se nedokázali propracovat k vyložené gólovce.

Ve 2.minutě se zrodila první střela na bránu, tedy spíše vedle ní. Jakub Zajíc vyslal ze své obávané levačky tvrdý projektyl, který však ke smůle hostujícího celku o několik centimetrů minul domácí zařízení. Domácí odpověděli podobnou mincí v 8. minutě. Z levé strany střílel Ondřej Němec, avšak i on branku soupeře minul.

Jankov se jen těžko probíjel do šancí, přesto si v 18. minutě vytvořil zřejmě jedinou, která gólem těžce zaváněla. Kroneislovu pobídku sklepl Smékal k nohám Romana Mužíka, jenž v dobré příležitosti nechal vyniknout hlubockého gólmana Brašničku.

O osudu utkání rozhodla standardní situace z 31. minuty. Na centrovaný balón z levé strany si naskočil Stanislav Legdan a hlavou dostal míč za brankovou čáru, což signalizací potvrdil asistent rozhodčího Eibl - 1:0.

Ve druhém poločase byl tlak Jankova ještě silnější než v tom prvním, leč bez gólového efektu. V 47. minutě pálil z hranice pokutového území Lukáš Voráček nad branku. V 56. minutě zase Roman Mužík z přímého kopu jen těsně vedle.

Domácí hráli v podstatě jen na brejkové protiútoky. Několik jich měli, ale žádný z nich nedotáhli do zdárného konce. A když se deset minut před koncem po krásném Zajícově centru zalekl vyrovnání Marek Pancíř, mohla se z vítězství radovat Hluboká.

Hosté působili v ofenzivní činnosti marným dojmem a jen tak svým fandům i trenérům potvrdili, kdeže je zakopaný pes. Domácí tým s dobře pracujícím stoperským duem Legdan - Čermín bez větších obtíží i přes stálý tlak udržel čisté konto.

TJ Hluboká nad Vltavou - SK Jankov 1:0 (1:0)

Branka: 31. Legdan. Rozhodčí: Peterka. Diváci: 40.

Hluboká: Brašnička - Antoš, Čermín, Legdan, Říha - Lovička, Jonáš, J. Valenta, Němec - Hájek, T. Adam. Střídali: Hošek, L. Valenta, Procházka, Křiváček. Trenér František Cipro.

Jankov: Hejníček - Fajtl, Kroneisl, Popelka, Zajíc - Jirkovský, Voráček, Šebelka, Rytíř, Mužík – Smékal. Střídali: Pavelec, Bürger, Maurer, Pancíř, Cimerhanzl, Šulc. Trenér Ivo Čech.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Petr Vlasák
 


 

Reklamní sdělení

Reklama