Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na Složišti zvítězil po výborném výkonu dorost Dynama nad Jankovem

 
čtvrtek, 9. února 2017, 14:00

Uprostřed "anglického" týdne čekal na fotbalisty Jankova starší dorost českobudějovického Dynama. A jak se hráči sami během devadesáti minut přesvědčili, šlo o velice kvalitního soupeře, který hrál velmi rychlý a náročný fotbal. Oproti nedělnímu duelu se Soběslaví jankovští svůj výkon zvedli, jenže na mladíky Dynama přesto nestačili. Po prohře 1:3 se mohou částečně radovat alespoň z první vstřelené branky v roce 2017.

Přestože hosté nebyli zdaleka kompletní a jeho svěřenci prohráli, panovala u kouče Ivo Čecha po duelu poměrně spokojená nálada. Jeho svěřenci se statečně poprali s výborným výkonem hráčů Dynama a po fyzické stránce se notně vydali. Poprvé od listopadové operace naskočil do sestavy Tomáš Smékal a zdá se, že jeho bolavá třísla zatím drží - doufejme...

Na první šanci zápasu se čekalo pouze několik vteřin. Do velmi výhodné pozice pro gólové zakončení se dostal Marek Pancíř, ale nedokázal správně seřídit mířidla. Od úvodu se hrálo velmi svižně, ale na další příležitost se čekalo až do 20.minuty. Připravil si jí domácí tým a zakončil ji jaksepatří. Na konci akce vedené po pravé straně byl Martin Šplíchal a Aleš Pavelec poprvé kapituloval - 1:0. Minutu nato mohlo být v domácím táboře ještě veseleji, kdyby Šplíchalův přesný centr usměrnil do sítě Chylík, avšak v obrovské šanci minul.

Jankov toho využil ke srovnání skóre, když po centru z pravé strany v 24.minutě Martin Kollár s pomocí Jášovy teče vyrovnal - 1:1. Dynamo si vzalo vedení zpět v 33.minutě. Po zpětné přihrávce Tomka nikým nepokrytý Martin Lindák poslal míč ke vzdálenější tyči a nedal Pavelcovi sebemenší šanci - 2:1.

Úvod druhé půle patřil Jankovu. V 50.minutě neuspěl v šanci Lukáš Voráček, neujala se ani následná střela Jana Šebelky, kterou domácí gólman zlikvidoval. V 53.minutě měl vyrovnání na kopačce Pavel Beránek, neuspěl však ani on, ani vzápětí střílející Šebelka. V 65.minutě se prokličkoval do šance Martin Rytíř, avšak jeho zakončení skončilo v náruči gólmana Olivy. Na druhé straně zkoušel Hejníčkovu připravenost z přímého kopu autor první branky Martin Šplíchal, ale na jankovského gólmana nevyzrál.

V 71.minutě rozjel rychlý protiútok Dynama Jakub Matoušek, Mikuláš Jáša napoprvé neuspěl a celou povedenou akci zakončil dorážkou Martin Vlk třetím gólovým zásahem v jankovské síti - 3:1. Tímto gólem byl v podstatě zlomen veškerý odpor hostů. Do konce duelu byly k vidění ještě dvě příležitosti domácích. V 79.minutě se blýskl individuální akcí Marek Kalousek, ale Lukáše Hejníčka v závěru nepřelstil. A těsně před koncem se o druhý osobní zásah pokoušel Šplíchal, avšak jankovskou branku těsně přestřelil. Výborně hrající Dynamo tak porazilo dobře hrající Jankov 3:1. Kuriozitou je, že o všechny čtyři góly se postarali Martinové.

SK Dynamo ČB U19 - SK Jankov 3:1 (2:1)

Branky: 20. Šplíchal, 33. Lindák, 71. Vlk - 24. Kollár. Rozhodčí: Peterka - Klimeš, Zabilka. Bez karet. Diváci: 40

SK Dynamo U19: Luksch - Řehoř, Kočí, Jáša, Dolejšek - Lindák, Štifter, Tomek, Kalousek - Chylík, Šplíchal. Střídali: Oliva, Matoušek, Vlk, Collin, Rauscher, Rottenborn. Trenér Pavol Švantner.

SK Jankov: Pavelec - Fajtl, Lošek, Kroneisl, Zajíc - Pancíř, Kollár, Rytíř, Mužík - Šebelka, Smékal. Střídali: Hejníček, Šulc, Maurer, Voráček, Popelka, Beránek. Trenér Ivo Čech.

V sobotu 11. 2. 2017 hraje SK Jankov na Hluboké proti domácímu celku od 16:30 hodin. Juniorka Dynama přivítá na Složišti v sobotu od 11 hod. Třeboň.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Ján Honza
 


 

Reklamní sdělení

Reklama