Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trenér Krumlova Domin vítá návraty uzdravených Klivandy s Dudákem

 
středa, 8. února 2017, 13:22

Krumlovští slavojáci se poctivě připravují na jarní záchranářské práce v divizi. Nejnáročnější část zimní přípravy už mají za sebou. Závěr minulého týden strávili na tradičním soustředění v Černé v Pošumaví, kde nabírali kondici. Náročné tři dny završili turnajovým zápasem na Hluboké s Roudným. Trenéra Václava Domina jsme se zeptali, jak prozatím spokojen s průběhem přípravy a zda přibyly do kádru nové posily.

Dalo soustředění na Lipně klukům zabrat?

Konec minulého týdne byl pro kluky opravdu náročný. Od pátku jsme jim připravili soustředění v Černé v Pošumaví. Vím, že to je hlavně jachtařské centrum, ale chlapci si spíš užívali běhu ve sněhu. Aspoň, že jim při tom přálo počasí, dostali dost do těla. Ale samozřejmě jsme jim taky polevili. Přijela za námi fyzioterapeutka a odreagovali se už tradičním aerobikem. A v hořické hale jsme si dali mezi sebou fotbálek tři na tři.

Co vám udělalo radost?

Obrovským pozitivem pro nás je, že už naplno jel Klivanda. Jenom samozřejmě vynechal ten turnaj v hale. Přece jenom to je menší prostor se spoustou kontaktů. Nechtěli jsme riskovat. Soustředění se zúčastnil skoro celý kádr, chyběli jenom nemocný Svoboda a student Persán. Měl zkoušky, které úspěšně složil. Přijel za námi na Hlubokou, kde ho ale stihla smůla. Poranil si totiž kotník, ale snad se dá brzy dohromady. A když jsem předtím připomněl uzdraveného Klivandu, nesmím vůbec zapomenout ani na Dudáka, který už po operaci taky jede. Jen aby nám to vydrželo.

Zkoušíte i nové tváře. Prozraďte jaké.

Vyzkoušeli jsme Neckáře z budějckého SKP. Je to mladý, dravý kluk, nevypadá špatně. Až se ještě víc otrká, tak se určitě prosadí. Má k tomu předpoklady. A kaplického Říhu asi nemusím představovat, dřívější výkony hovoří.

Do turnaje na Hluboké jste naskočili rovnou ze soustředění?

V neděli šli kluci do utkání s Roudným ještě po tréninku. Bylo ze začátku opravdu vidět, že nohy jsou trochu pomalejší. Ale kluci to po chvíli překonali a byli odpočinutějším Roudeňákům víc než vyrovnaným soupeřem. Ti jsou samozřejmě taky v hrubé přípravě, ale neměli toho těsně předtím tolik v těle.

Prohráli jste těsně po boji. Šance byly na obou stranách.

V prvním poločase jsme mohli jít do vedení, ale Wagner dvakrát z malého vápna netrefil. Jednou poslal balon nad branku, podruhé do gólmana. Na druhou stranu u gólu přece jenom asistoval. Bohužel ten nakonec padl do naší sítě. Poslal malou domů a roudenský Růžička toho dokázal využít. Bylo přitom trochu zmatků, situace byla nepřehledná. Ale musím přiznat, že ofsajd to nebyl, i když se k tomu rozhodčí nejdřív klonili.

Únava se asi musela projevit.  

No a ke konci utkání už zase bylo na našich hráčích vidět, že těsně předtím nezaháleli. Docházely nám síly, takže soupeř nás zatlačil. Ale gól už nepadl, takže kluci to opravdu odmakali i po tom záběru na Lipně. Navíc jsme dohrávali se sedmi kluky pod osmnáct let, nezklamali. Postupně je budeme zapojovat do sestavy. Z těch starších tam zůstali jenom Kabele, Novák, Dudák a Mravec.

A co jste svým svěřencům připravil na tento týden?

V pondělí dostali kluci volno, zasloužili si to. V úterý se už určitě těšili do kaplického fitka na aerobik s příjemnou cvičitelkou. Ve středu dřina, ve čtvrtek hřiště. V pátek můžou dát nohy na stůl, ale v sobotu dopoledne nás čeká v Hlubocké zimní lize nebezpečný Protivín.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Petr Vlasák
 


 

Reklamní sdělení

Reklama