Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Střelecky se Jankov neprosadil ani proti Soběslavi

 
pondělí, 6. února 2017, 09:17

V neděli v podvečer se na hlubocké umělce utkal loňský vítěz jihočeského přeboru Jankov s letošním podzimním mistrem KP Spartakem Soběslav. V utkání s velkým množstvím šancí se museli diváci nakonec spokojit pouze s jedním gólem, o který se postaral v 88. minutě Martin Dvořák a Soběslav se tak mohla radovat ze zisku cenného skalpu divizního soupeře.

Hosté během víkendu stihli odehrát dva přípravné duely. V sobotu si poradili s Dobrou Vodou, v neděli se na nich náročný program nijak neprojevil a po velmi dobře zvládnutém utkání porazil i Jankov. Ten měl v zápase také své možnosti, ale bez klasického hrotového hráče ukázal, kdeže jej nejvíce tlačí bota.

Jankov nezačal špatně a hned ve 3. minutě vyzkoušel pozornost gólmana Kuníka střelou ze střední vzdálenosti Martin Kollár. V 7. minutě po pěkné akci Kollára, Sedlice a Bürgera pálil z dobré pozice Patrik Sedlic nad branku Soběslavi. Hosté si první vážnější příležitost vytvořili akcí středem hřiště ve 14. minutě, jenže Janoušek Šillera nepřekonal. Vzápětí to zkoušel zdálky, ale nepřesně jankovský Lošek a zajímavou část duelu ukončil tvrdou střelou z úhlu Tomáš Mazouch, kterou Šiller dokázal vyrazit.

Na další moment se čekalo do 25. minuty. To po Bürgerově přihrávce zakončoval ve slibné příležitosti Martin Kollár, avšak Martina Kuníka nepřekonal. Hezkou kombinační akci předvedla také Soběslav. V 29. minutě byl na její konci Dvořák, jenže i tentokráte se z dílčího úspěchu radoval domácí gólman Jiří Šiller. Zřejmě největší šanci první půle měl na svých kopačkách aktivní Martin Dvořák. V 35. minutě ho však vychytal Lukáš Hejníček, který po půlhodině hry vystřídal Šillera.

Druhý poločas začal obrovskou šancí jankovského Pavla Beránka, jehož vyzval nezištnou přihrávkou Bürger, ale navrátilec do týmu Ivo Čecha zamířil těsně vedle. O minutu později měl svoji první gólovku střídající Jiří Šmídmajer, jenž využil chybnou Loškovu rozehrávku k samostatnému úniku, ale Lukáš Hejníček jej bravurně vychytal. Jankov měl v obraně velké mezery a dovolil Šmídmajerovi další tutovku v 55.minutě, jenže hostující útočník tentokrát pálil vysoko nad. Minutu nato musel zasahovat Hejníček proti pohotové střele Pavla Nohavy. I tentokrát zůstal gólman Jankova nepřekonán, když předvedl další parádní zákrok.

Na poslední půlhodinu se do branky Jankova postavil Aleš Pavelec, a i on předvedl několik kvalitních zákroků. Ten nejlepší v 71.minutě po akci Milana Mazoucha a následné tutovce Petra Janouška. Divizní tým nabídl v zápase mnoho ztrát i velké množství nedostatků v obranné fázi, přesto mohl jít v 78.minutě po Jirkovského pasu a zakončení Marka Pancíře do vedení, avšak balón skončil trochu smolně o několik milimetrů vedle hostující branky. Když už to vypadalo na bezbrankovou remízu, udělali domácí další chybu, jmenovitě Martin Popelka a Martin Dvořák se za celozápasovou aktivitu dočkal odměny v podobě rozhodujícího gólu - 0:1.

Na týmu Soběslavi nebyla znát žádná únava, což jen naznačuje, že je to hlavní adept na postup z KP. Herní projev hráčů Radka Hajiče to jen dokumentoval. To trenéři Jankova Ivo Čech a Petr Maxa mají o čem přemýšlet. Jejich svěřenci nepodali dobrý výkon, kupili spoustu chyb a před záchranářskými divizními boji mají před sebou ještě kupu práce. Za nedělní představení na hlubocké umělce můžou být spokojeni nakonec jen s gólmanským triem! Za zmínku ještě stojí fakt, že si za A-tým Jankova zahrál znovu po deseti měsících Roman Mužík, který, doufejme, definitivně vyléčil zlomeninu nohy, kterou si přivodil v dubnu 2016 právě v utkání se Soběslaví!

SK Jankov - FK Spartak Soběslav 0:1 (0:0)

Branka: 88. Dvořák. Rozhodčí: Krauskopf. Bez karet.

Jankov: Šiller - Pancíř, Lošek, Popelka, Zajíc - Bürger, Maršán, Kollár, Sedlic, Šulc – Šebelka. Střídali: Hejníček, Pavelec, Kroneisl, Rytíř, Beránek, Maurer, Jirkovský, Fajtl, Mužík. Trenér Ivo Čech.

Soběslav: Kuník - Hromada, Podráský, Boháč - T. Mazouch, Nohava, Janoušek, M. Mazouch, Chotovinský - Dvořák, Fischer. Střídali: Maršík, Šmídmajer, Žalda, Polišenský. Trenér Radek Hajič.

Napsal(a) SK Jankov
 


 

Reklamní sdělení

Reklama