Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Šemíci stříleli do černého. Čížová bude chtít rychle zapomenout

 
úterý, 31. ledna 2017, 11:10

K prvnímu přátelskému utkání v zimní období zavítal nejlepší jihočeský klub v divizi až do Prahy. Soupeřem Čížové, která zkoušela tři hráče z Příbrami, byl třetiligový Vyšehrad.

Už začátek utkání naznačoval, že by se mohlo brankově urodit. Jenže Jihočeši netušili, že sklízet se bude z jejich pole, a to více než bohatě. Už po pár minutách otevřel skóre domácí Madej, leč na to ještě stačili svěřenci trenéra Staroby vzápětí odpovědět Kočím.

Jenže postupně se začala projevovat neúčast tří opor Čížové, Nováka, Jirouše a Jandy. Byla znát víc, než se asi čekalo. Rychlý vyrovnávací gól domácí spíše povzbudil, než by zarazil jejich snahu po vítězství. Přidali na tempu a ke škodě hostů i řadu gólů. Do konce poločasu přidali ještě tři, navíc těsně před jeho koncem neproměnil penaltu Drobílek.

Ani po přestávce se obraz hry nezměnil. Defenziva Jihočechů nestíhala a Satrapa byl v jednom ohni. A znovu musel čtyřikrát sáhnout za svá záda. Největším dílem k tomu přispěl svým hattrickem Heřman, ale činili se samozřejmě i jeho spoluhráči. Hráči Čížové budou chtít jenom neradi vzpomínat na svůj první přípravný zápas. Na druhou stranu, teď už se mohou jenom lepšit.

Vladimír Vávra, funkcionář Čížové: „Když to řeknu hodně mírně, byl to velice nevydařený výkon. Pravdou je, že se hráči sešli poprvé v pondělí a chyběli tři hráči základní sestavy. Ale ani to by nemělo omluvit nejenom ten výsledek, ale hlavně náš nevýrazný výkon, který k němu přispěl. Je vidět, že máme na čem pracovat. Snad to dokážeme předvést hned v příštím utkání. V sobotu od půl jedné hrajeme na umělce Spartaku Příbram s juniorkou prvoligového 1. FK.“

Slavoj Vyšehrad – Sokol Čížová 8:1 (4:1)

Branky: 19., 69. a 86. Heřman, 7. a 63. (pen.) Madej, 23. T. Junek, 38. Doležal, 49. Zimmermann – 10. Kočí. Rozhodčí: Plzák – Toman, Tesárek. Bez karet. Střely na branku: 13:5, mimo: 7:7, rohy: 2:0, ofsajdy: 2:1. Diváků: 40.

Vyšehrad: Procházka (60. Jakotjuk) – Macej, Soroka (68. Šindler), Nosek, Rossmann – Madej, Drobílek, Doležal, Filip – T. Junek (46. Zimmermann), Heřman. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Čížová: Satrapa – Zahrádka, Rozhoň, Zikmund, Held – Chumel, Kočí, Fenyk, Nečas – Chytrý, Polodna. Střídali Dvořák a několik testovaných hráčů. Trenér Zdeněk Staroba.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama