Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov získal s Březovou zasloužené tři body

 
úterý, 17. října 2017, 09:25

Na historicky první vzájemný souboj mezi Jankovem a Březovou budou lépe vzpomínat Jihočeši. Ti dokázali svému protivníkovi v domácím prostředí nasázet čtyři góly a připsali si do tabulky další důležité tři body. Těch už nasbírali celkem třináct, což je o jeden bod více, než měli v loňské sezóně za celý podzim. Hattrickem se na výhře 4:1 podílel Honza Šebelka!

Hostující Olympie, coby nováček soutěže, doposud sbírá body především v domácím prostředí. Na soupeřových hřištích se týmu z Karlovarska zatím příliš nedaří, a to platilo i v Jankově. Na dlouhou cestu domů jim Jihočeši nadělili čtyři branky.

Jankovští se v sezoně potýkají s malou produktivitou, ovšem tentokrát se dokázali prosadit už ve 13. minutě. Po centru Zajíce z levé strany se uvnitř pokutového území dostal ke střele Jan Šebelka a míč po teči jednoho z bránících hráčů skončil v síti - 1:0.

V poměrně ofenzivním utkání měli šance i hostující fotbalisté. Ve 21. minutě po hezké kombinaci pálil Krlička, Zajíc jeho nebezpečný pokus srazil na rohový kop. O tři minuty později byl vysunut Peterka, kličkou Komárkovi se ale dostal ze střeleckého úhlu a odkrytou branku tak trefit nedokázal.

Domácí se připomněli po půl hodině hry tvrdou střelou Popelky, kterou Štrunc dokázal zpacifikovat. Krásnou střelu vyslal o chvilku později na druhé straně Jan Vůjtěch, Komárek míč směřující pod břevno neméně krásným zákrokem vytáhl na roh. Oba borci si akci zopakovali ve 38. minutě. I tentokráte byl úspěšnější mladý gólman Jankova, který si s velmi nepříjemnou střelou poradil.

Důležitý okamžik zápasu nastal v poslední minutě první půle, když Kollárův pas využil ke střele Rytíř. Štrunc míč vyrazil k nohám Jana Šebelky, který dorážkou vstřelil druhý gól v utkání, a Jankovu dal před odchodem do kabin dvougólový náskok - 2:0.

Dost šancí bylo k vidění i po změně stran. Hned po dvou minutách měl dobrou příležitost Krlička, na Komárka ale nevyzrál. Poté to zkoušel levačkou Kollár, Štrunce také nepřechytračil. Velmi dobrý zápas odehráli stopeři Jankova Popelka s Kroneislem, jenže v 61. minutě trestuhodnou chybou dovolili soupeři skóre snížit. Jejich rozehrávku před vlastní šestnáctkou využil k zisku míče Dan Martinec a nabídnutou příležitostí nepohrdl. Obešel Komárka a snížil na 2:1.

Naštěstí záhy přišla třetí trefa Jankova, která domácím dvoubrankový náskok vrátila. Mensah vysunul Kollára, který vyšperkoval pohlednou akci patičkou na Jana Šebelku, a ten zkompletoval hattrick - 3.1.

V 71. minutě došlo už poněkolikáté na souboj Krlička - Komárek. Hostující záložník pálil, domácí gólman úspěšně zasahoval. Čtvrtý zásah do sítě Březové přišel v 86. minutě po akci dvou střídajících hráčů. Armah vysunul Patrika Sedlice, který střelou na zadní tyč mířil přesně - 4:1.

V závěru se snažili hosté alespoň o zkorigování výsledku. V 88. minutě pěknou střelu Šalouna Komárek s námahou vyrazil, dorážka Martina Motla skončila v síti, jenže branka pro ofsajd uznána nebyla. Na konečném a pro hosty možná krutém výsledku 4:1 nic nezměnila ani střela Jana Kašpara, kterou chytil spolehlivý Jan Komárek.

Ivo Čech, trenér Jankova: „Potřebovali jsme, vzhledem k výsledkům našich sousedů v tabulce, bodovat nejlépe za tři body a myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Byli jsme tentokrát efektivní, ale také se nám podařilo udržet na uzdě ofenzivně naladěný tým z Březové, který nás dost zlobil. Ve vyrovnané tabulce jsme se tím udrželi na dostřel týmům středu tabulky, ale bylo by potřeba už také něco přivézt z venku, kde jsme ještě nebodovali. Nyní zajíždíme do Soběslavi, která má fazónu. Doma hraje výborně a ještě neztratila bod, takže to bude těžké, ale uvidíme.“

SK Jankov - FK Olympie Březová 4:1 (2:0)

 Branky: 13., 45. a 63. Šebelka, 86. Sedlic - 61. Martinec. Rozhodčí: Dobrý - Musil, Hurych. Delegát Havránek. ŽK: 2:1 (Komárek, Maršán - Kašpar). Střely na branku 7:8, mimo: 5:3, Rohy 8:8. Diváků: 228.

SK Jankov: Komárek – Beránek, Kroneisl, Popelka, Zajíc (85. Jirkovský) – Bürger, Kollár, Maršán, Rytíř (59. Fajtl) – Mensah (81. Armah), Šebelka (75. Sedlic). Trenér Ivo Čech.

FK Olympie Březová: Štrunc - Burkyt (64. Peterka D.), Veselovský, Elijáš (70. Motl), Šaloun - Peterka P., Vůjtěch (60. Kursa), Krlička, Bereczký, Kašpar - Martinec

Nejlepší hráči: celý tým – Krlička.

Napsal(a) SK Jankov | Foto SK Jankov