Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné povedou za záchranou Otepka s Rezkem

 
čtvrtek, 12. ledna 2017, 13:01

Zimní příprava divizní Malše odstartuje pod novými trenéry. V podzimním hodnocení to dopředu avizoval dnes již bývalý trenér a předseda klubu Libor Šolc. Na lavičku usednou Rudolf Otepka a Jan Rezek.

Tak trochu podle očekávání se trenérské taktovky ujme exligista Rudolf Otepka (43). „Bude hlavním trenérem a jeho asistentem Honza Rezek, který přechází z B-mužstva. Vedoucím mužstva zůstává Dušan Skopec,“ říká ke změnám v roudenském realizačním týmu Libor Šolc. „Ruda by se rád věnoval trenéřině naplno a nechtěl by už hrát. Hráčů jeho kalibru ale v divizi moc neběhá, takže není vyloučeno, že bude muset vypomoct,“ dodává šéf Malše.

Fotbalisté Roudného se poprvé sejdou už v pátek 13. ledna 2017. „Bude to spíš seznamovací trénink, kde se kluci dozvědí veškeré novinky. Naplno začnou trénovat od pondělí,“ sděluje Šolc. Jedenáctý tým divize A se bude připravovat pětkrát v týdnu a zúčastní se velmi kvalitně obsazené Hlubocké zimní ligy. „Generálku sehrajeme 4. března v Písku,“ poznamenává k závěrečnému střetnutí, které zakončí přípravné období. 

Havel už Malši nepomůže
V hráčském kádru došlo během dvouměsíčního volna na pár změn. Výborně hrající stoper Lukáš Havel (20), král vzdušných soubojů a vnuk legendárního Ády Havla, měl v Roudném hostovat z Dynama i v jarní části, ale připravovat se začal s třetiligovým Pískem. Naopak do kabiny přibude dvojice hráčů. „Po půlroční pracovní stáži v Anglii se vrací Filip Král a po dlouhodobém zranění Oliver Bíca,“ uvádí k návratu známých tváří.

Zisk 21 podzimních bodů je dobrý základem do jarních odvet, nicméně vyhráno malšané zdaleka nemají. Sestupová propast je až moc blízko. Úkol nové trenérské dvojice je jasný. „Co nejrychleji se zachránit a zlepšit hru na soupeřových hřištích,“ sděluje hlavní plány Libor Šolc. O záchranu bude bojovat i roudenská rezerva, jejímž novým koučem je Petr Trefný.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama