Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Body přistály na konta Č. Krumlova a Jankova

 
čtvrtek, 17. srpna 2017, 07:13

Další ročník divize A zahájil se čtyřnásobnou jihočeskou účastí. Úspěšně do něj vstoupily Č. Krumlov v Dobříši a Jankov v domácím utkání s nováčkem Přešticemi. Příliš mnoho chyb udělaly v premiéře celky debutující Soběslavi v daleké Březové a Roudného na půdě předloňského mistra divize v Hořovicích. Prvním vyloučeným byl malšan Martin Tušer a první čisté konto udržel jankovský Aleš Pavelec.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 1. KOLE DIVIZE A

FK Olympie Březová - FK Spartak Soběslav 6:1 (2:0)

Góly: 78. a 89. (pen.) Vaněček, 5. Vojtěch, 45. Šaloun, 74. Kursa, 81. Peterka – 51. Boháč. Rozhodčí: Kříž – Košan, Štychová. Delegát: Říha. ŽK: 0:1 (Chotovinský). Diváků: 265.

Soběslav: Kuník – Hromada, Suchan, Boháč, Chotovinský – T. Mazouch (73. Janoušek), Podráský (75. Dvořák), Nohava, T. Mazouch, Žalda (46. Fischer) – Šmídmajer. Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Podráský.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Těžko se mi hodnotí první divizní zápas. Myslím, že výsledek neodpovídá dění na hřišti. Domácí měli v prvním poločase o trochu vice ze hry, ale do 70. minuty jsme jim byli důstojným soupeřem. To když za stavu 1:2 v náš neprospěch J. Šmídmajer neproměnil obrovskou příležitost na vyrovnání. Bohužel tři minuty na to po chybě (bohužel v tomto zápase několikáté) dali domácí třetí gól, my otevřeli hru, a následovala hrůzná čtvrthodinka. Udělali jsme v zápase příliš chyb a to zkušení domácí hráči nemilosrdně trestali. Musíme se poučit a zkusit překvapit v Sedlčanech.“


MFK Dobříš - FK Slavoj Č. Krumlov 1:2 (0:1)

Góly: 81. O. Puchmajer – 43. Novák, 84. Wagner. Rozhodčí: Hanousek – Šťastný, Kovářová. Delegát: Hanzal. Diváků: 350.

Č. Krumlov: Hňup – Mravec, Kabele, Dudák, Zatloukal – Musil (53. Peroutka), Tůma (35. Wagner), Novák, Sláma (46. Persán) – Beránek (85. Švec), Klivanda (90. Svoboda). Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: celý tým

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „V první půli jsme byli domácím vyrovnaným soupeřem. Pak jsme se dostali pod tlak, ale to zapříčinilo naše trojnásobné střídání, kdy se postupně zranili Tůma, Sláma a Musil. Snad budou do příště v pořádku. Domácí vsadili na nakopávané míče a s tím jsme si poradili. Kluci to uskákali, celý tým zaslouží pochvalu a přálo nám i štěstí. Teď by bylo dobře potvrdit cenné body v prvním domácím střetnutí s Březovou.“


FK Hořovicko - Malše Roudné 3:0 (2:0)

Góly: 24. Mojdl, 30. Klimeš, 82. Ansuma. Rozhodčí: Cihlář – Kastl, Šálkova. Delegát: Jiřík. ŽK: 2:2 (Bežó, Mach – Tušer 2). ČK: 0:1 (42. Tušer). Diváků: 100.

Roudné: Hřebejk – Kössl, M. Otepka, Maršík – Bartoš, O. Otepka, Tušer, Vávra – Kořínek – Píša, Růžička (87. Tibitanzl). Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: nikdo

Jan Rezek, asistent trenér Roudného: „Nevěděli jsme, co můžeme od domácích po jejich sestupu z ČFL čekat. Na začátku si vytvořili převahu a měli pár šancí, ale vše jsme přečkali. Jenže když už jsme pomalu vyrovnávali hru, udělali jsme zbytečné dvě chyby a Hořovicko je potrestalo. Těsně před poločasem se během deseti minut vyfauloval středopolař Tušer a šli jsme do desíti. Snažili jsme se přeházet sestavu, ale soupeř si výsledek zkušeně pohlídal. Musíme se dát v týdnu dohromady a domácí zápas s Dobříší zvládnout. Snad už bude k dispozici zraněný Markytán, který nedohrál generálku pro otřes mozku.“


SK Jankov - TJ Přeštice 1:0 (0:0)

Gól: 65. Sedlic. Rozhodčí: Starý - Švorc, Vrchota. Delegát: Rauch. ŽK: 2:2 (Maršán, Popelka - Bešta, Štěpán). Diváků: 308.

Jankov: Pavelec - Beránek, Kroneisl, Popelka, Zajíc (76. Rytíř) - Bürger, Kollár, Maršán (86. Maurer), Mužík (80. Lošek) - Šebelka (90. Mensah), Pořádek (57. Sedlic).  Trenér Ivo Čech.

Nejlepší hráči: Bürger, Kroneisl, Šebelka

Ivo Čech, trenér Jankova: „Uspěli jsme doma za tři body a s tím jsme určitě spokojeni. Cesta ale byla složitá, hráli jsme prakticky celý zápas do plných a nemohli se prosadit, neměli jsme tu potřebnou kvalitu na útočné polovině a v pokutovém území, kde se utkání rozhodují. O poločase jsem hráče nabádal k trpělivosti, věřil jsem, že nějaká šance přijde. Hosté spoléhali jen na nějakou brejkovou situaci, případně standardku, ale moc toho neměli, dozadu jsme si to uhráli. Bohužel nám minimálně týden bude chybět Šebelka, který byl naším nejnebezpečnějším hráčem. Nyní jedeme na Aritmu, loni se po bezgólové remíze kopaly penalty, klidně bych si to zopakoval, každý bod se počítá.“


Ostatní výsledky

FC Viktoria Mariánské Lázně - SK Senco Doubravka 1:0 (0:0), 66. Kafka.
SK Klatovy 1898 - TJ Tatran Sedlčany 0:0, penalty 3:4
1.FC Karlovy Vary - SK Petřín Plzeň 0:0, penalty 4:5

SK Rakovník - SK Aritma Praha 3:1 (3:0),   6. Červený, 29. Severin, 40. Schwendt - 72. Junek.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Michal Lemberka