Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Žlutomodří padli na západě

 
pondělí, 5. června 2017, 08:51

Jubilejní 30. kolo Fortuna ČFL zavedlo písecký celek na půdu dalšího z předních celků soutěže FK Tachov. Jihočeši na podzim svého soupeře zdolali na penalty a po středeční výhře v Dobrovici se chtěli pokusit o druhý úspěch venku v řadě.

Smělý plán však dostal trhliny jen krátce po úvodním hvizdu. První šance domácích ještě zůstala nevyužita, ale v 5. minutě se již Tachov radoval. František Dvořák vybojoval míč v souboji s Michalem Rendlou a v pokutovém území našel zcela volného Matěje Kyndla - 1:0.

Postupně se osmělovali také Písečtí. Do šestnáctky Západočechů se snažil probíjet Martin Voráček a o zteč branky Dana Houdka se z dálky snažil také Tomáš Froněk - oba ale neúspěšně.

Na druhé straně hřiště byli domácí fotbalisté přesnější. V 21. minutě rychle rozehráli zpoza autové čáry a překvapená obrana hostí po koncovce Martina Hoffmanna kapitulovala podruhé - 2:0. Hráči píseckého FC mohli brzy korigovat, a dokonce i snížit, jenže velké šance Filipa Vaňka a Martina Helda brankou opět neskončili. Místo korekce tak přišlo navýšení tachovského vedení, o něž se v 41. minutě postaral z penalty František Dvořák - 3:0.

Do přestávky se přeci jenom prosadili také svěřenci trenéra Ondřeje Prášila. O první úspěch Jihočechů se těsně před odchodem do šaten postaral Martin Voráček - 3:1.

Druhá půle dlouho nenabízela tolik příležitostí, jako ta úvodní. Domácí hlídali náskok a hosté se do bezprostřední blízkosti soupeřovy brány dostávali jen stěží. Branka na 3:2 by výrazně zvedla naději na písecký úspěch, místo toho se ale ze čtvrté trefy radovali domácí. V 76. minutě definitivně rozhodl Tomáš Hájovský - 4:1.

Do střelecké listiny se o čtyři minuty později zapsal ještě Martin Held - 4:2. Jeho trefa však v celkovém účtování již nehrála roli.

FK Tachov - FC Písek 4:2 (3:1)

Branky: 5. Kyndl, 21. Hoffmann, 41. Dvořák (pen.), 76. Hájovský - 45. Voráček, 79. M. Held. Rozhodčí: Zadinová - Šafránková, Šauflová. Delegát: Peteřík. ŽK: Došlý, Hájovský, Knakal, Dvořák, Butnaru, Matas - Hrachovec, Řehák, Milec, Kočí.

Tachov: Houdek - Hájovský, Matas, Došlý (Folejtar), Knakal, Habart, Tříska (58. Hradecký), Hoffmann (85. Butnaru), Kyndl (75. Kropáček), Dvořák, Mlynařík (46. Ruda).

Písek: Rondzik - Hrachovec, Rendla, Holub, Řehák - Voráček, Kočí, Milec (78. Uhlík), Froněk, Vaněk - M. Held.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle