Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jeden z nejlepších výkonů sezony přinesl Písku tři body

 
čtvrtek, 1. června 2017, 12:07

Fortuna ČFL měla na programu vloženou středu, během které se hrálo kompletní 34. kolo soutěže. Písečtí fotbalisté zajížděli do Dobrovice, jež při pohledu na průběžnou tabulku měla být hratelným soupeřem.

A potvrdilo se. Celek vedený trenérem Ondřejem Prášilem diktoval tempo hry od samého začátku. Jihočeši ovládali střed hřiště a domácím balón příliš nepůjčovali. Hráči Dobrovice se snažili využívat především šance k rychlým protiútokům, což se jim ještě v úvodních patnácti minutách málem vyplatilo.

V 11. minutě hry se Dobrovičtí blýskli krásnou brejkovou akcí, na jejímž začátku byla dalekonosná přihrávka Pavla Tvarohy. Ten snad na padesát metrů přesně našel nabíhajícího Josefa Eliáše, který svůj průnik po pravém křídle zasekl do středu a technicky vypálil. Jeho střela však skončila pouze na tyči.

Na druhé straně si žlutomodří vypracovávali velké množství standardních situací, jenže jejich exekuce ovoce nenesla. Hosté útočili do pevně postavené obrany a i přes výrazně vyšší procento držení míče si vážnější příležitosti nevypracovali. Snad jen Martin Held nebyl v 25. minutě daleko od vstřelení gólu.

Spojení Písek a druhé poločasy nepatřilo v poslední době k příliš pozitivním, ale na hřišti Dobrovice byla situace odlišná. Hosté ještě přidali a jejich snaha byla stále nebezpečnější. Hlavička Lukáše Holuba po rohovém kopu gólem neskončila, faul na Martina Voráčka nebyl potrestán penaltou a Martin Held trefil jen boční síť. Ale jarní kanonýr od Otavy Martin Voráček přeci jenom, a zaslouženě, strhl vedení na stranu Písku, když v 68. minutě, dorazil do brány Ondřejem Bartošem vyraženou pumelici, jejímž autorem byl Aleš Kočí – 0:1.

Vzápětí mohl hostující vedení stejný hráč pojistit, ale tentokrát na Bartoše nevyzrál. Když ani domácí fotbalisté nevyužili těsně před koncem příležitost po přímém kopu, skončilo střetnutí nejtěsnější výhrou Jihočechů.

FK Dobrovice - FC Písek 0:1 (0:0)

Branka: 68. Voráček. Rozhodčí: Šťastný - Martínek, Šafránková. Delegát: Dobšík. ŽK: Eliáš Tvaroha – Froněk, Milec.

Dobrovice: Bartoš – Novák, Routek, Lukáš (36. Golovko), Peljak (81. Kalíšek) – Eliáš, Tvaroha, Žaloudek, Osvald, Zikmunda (55. Jakubec) – Strnad (60. Đorđević).

Písek: Rondzik – Sajtl (63. Hrachovec), Rendla, Holub, Řehák – Voráček, Froněk (75. Uhlík), Milec, Kočí, Vaněk – Held (63. Hlinka).

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle