Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborské béčko překvapilo výhrou v Zápech

 
pondělí, 8. května 2017, 18:05

Úvod „anglického týdne“ v ČFL začal pro rezervu Táborska vítězně. Tři cenné body v boji o udržení přivezla ze středočeských Záp.

Táborští fotbalisté nastoupili s překvapivě ofenzivní sestavou, když vsadili na hru se třemi útočníky. Domácí to viditelně zaskočilo a v samotném úvodu zápasu se museli bránit. Jihočeši pronikali do jejich defenzivy akcemi na jeden dotek a protivníka přečíslovali. Jenže chyběla úspěšná koncovka.

Po čtvrthodině se Zápy přece jenom vzpamatovaly a využívaly svého menšího hřiště. Byly nebezpečné ze vhazovaných autů, které mířily až do vápna. Sice hrozilo nebezpečí, ale Řehák všechny příležitost vychytal. A protože nekapituloval ani gólman Záp Straka, skončil první poločas bez branek.

I po přestávce pokračoval tým trenéra Miroslava Čížka v ofenzivní hře a vyplatilo se to hned dvě minuty po nástupu do druhého dějství. Souček zahrával jednu ze standardních situací a Kostka usměrnil ve skluzu za Strakova záda – 0:1.

Zápy se pak vrhly do útoku a začaly hrát vabank. Tím otevřeli cestu ke své brance a Jihočeši toho s radostí využívali. Opět využívali otevřeného hřiště k častým brejkům. Po jednom z nich se zrodila podobná situace jako před vedoucím gólem. Jenže tentokrát Dordevičův skluz úspěch neslavil, Straka byl na svém místě.

Nakonec se domácí začali přece jenom více uplatňovat, ale brankář Řehák byl znovu skvělý. Takže si vzali slovo Táborští a využili snad jediné větší chyby gólmana Záp. Chtěl rychle rozehrát, ale jeho nezdařený výkop zachytil Souček, a v 68. minutě snad z pětatřiceti metrů ho potrestal – 0:2.

V dalším průběhu střetnutí se domácí nějak častěji dostávali před Řeháka, až nakonec získali i penaltu. Tu proměnil v 85. minutě Novák – 1:2. Další branky už nepadly, takže si Jihočeši odvezli z hřiště nepříjemného soupeře důležité tři body.

Miroslav Čížek, trenér Táborska B: „Že jsme hráli výjimečně na tři útočníky? Když je máme k dispozici, je třeba, aby hráli. Bylo dobře, že jsme jich mohli využít. Hodně nám pomohli pendlové, zase byli na hřišti znát. Začali jsme dobře, ale pak domácí přidali, a ten poločas skončil zaslouženě nerozhodně. Odpovídal tomu i průběh hry. V tom druhém jsme znovu začali aktivně a vyplatilo se nám to hned po dvou minutách, když jsme šli do vedení. Pak se domácí dostali do tlaku, přitom nám uvolnili pole působnosti. Jednu z našich šancí proměnil Souček ve druhý gól. Nakonec se domácím přece jenom podařilo aspoň snížit z přísné penalty. Ve středu budeme pokračovat s Převýšovem a o víkendu přivítáme Domažlice. Kdo bude těžší? Nemáme lehkého soupeře.“


SK ZÁPY – FC MAS TÁBORSKO B 1:2 (0:0)

GÓLY: 85. NOVÁK (11) - 47. KOSTKA, 68. SOUČEK.

ROZHODČÍ: VAŇKÁT – TEUBER, KLUPÁK. ŽK: 3:2 (NOVÁK, PUTZ, JELÍNEK – LANDOVSKÝ, NEHODA). DIVÁKŮ: 128.


TÁBORSKO B: ŘEHÁK – LANDOVSKÝ, CHOTOVINSKÝ, SUCHAN, SOUČEK – NEHODA (90+2. GROBÁR), TUREK, PETERKA – MRÁZEK (89. MÁCHA), KOSTKA (79. BAKULE), DORDEVIČ (65. NOVÁK) TRENÉR MIROSLAV ČÍŽEK.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Daniel Pekař